Περιβάλλον

Η μυστική παραλία στην Κω που αναβλύζουν «καυτά» νερά και θυμίζει πλανητάριο

Αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί καθώς πέρα από την άγρια φυσική της ομορφιά, διαθέτει και ιαματικές πηγές σε μία στρογγυλή λίμνη που περιβάλλεται από βράχια.

Ο λόγος για την παραλία Θερμά στις νοτιοανατολικές ακτές της Κω μετά τον Άγιο Φωκά και περίπου 13 χιλιόμετρα νότια της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περιοχή είναι προσβάσιμη μέσω δημόσιας συγκοινωνίας αλλά θα χρειαστεί να περπατήσετε και για 10 λεπτά μέσω ενός χωματόδρομου για να κατέβετε στην παραλία.  Εάν φτάσετε με δικό σας μέσο, είναι προτιμότερο να σταθμεύσετε στον χώρο δίπλα στον κεντρικό δρόμο και να κατηφορίσετε στην παραλία με τα πόδια.

Κρύο νερό εισβάλει από τη θάλασσα ενώ από το υπέδαφος αναβλύζει καυτό ιαματικό νερό που η θερμοκρασία του αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο νερό παρατηρείται συγκέντρωση ιόντων καλίου, νατρίου, ασβεστίου, μαγνησίου, θείου και χλωρίου, στοιχεία χρήσιμα για τη θεραπεία ρευματικών παθήσεων, της αρθρίτιδας και γυναικολογικών προβλημάτων.

Η ακτή καλύπτεται από μαύρα βότσαλα ηφαιστειογενούς προέλευσης ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα και βαθαίνουν απότομα. Η ακτή περιβάλλεται από μεγάλα επιβλητικά βράχια στα οποία ζουν αγριοκάτσικα που κατά διαστήματα επισκέπτονται την παραλία. Φυσική σκιά υπάρχει μόνο σε κάποια σημεία κάτω από τους βράχους.

Ένα τμήμα στην αρχή της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μία καντίνα.

Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη. Ένας σχετικά βατός χωματόδρομος 400 περίπου μέτρων οδηγεί στην παραλία. Μάλιστα το βράδυ, ο ουρανός είναι άκρως εντυπωσιακός μιας και τα αστέρια είναι πολλά και φωτεινά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ