Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

Η πρώτη πετρελαιοπηγή στην ιστορία της Ελλάδας - Ανακαλύφθηκε πριν από 60 χρόνια (βίντεο)

Το Up Stories σε συνεργασία με τον  Βαγγέλη Τσάκαλο και κατόπιν υποδείξεως του φίλου Λίνου Υφαντή μέσα από την ανάρτηση του στο ( https://www.agrinionews.gr/simio-tis-... ) παρουσιάζουν την άγνωστη πρώτη πετρελαιοπηγή στην ιστορία της Ελλάδας ή οποία ανακαλύφθηκε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη γεώτρηση για άντληση υδρογοναθράκων πριν από περίπου 60 χρόνια.

Ναι καλά διαβάσετε "ο πόλεμος των υδρογοναθράκων και το κυνήγι του μαύρου χρυσού" στην χώρα μας ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια με αφετηρία την Αιτωλοακαρνανία και το φαράγγι της Κλεισούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστορία.

Στην περιοχή της ”Αγίας Λεούσας” στην Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας ανοίχτηκε η πρώτη πετρελαιοπηγή το 1963, όπου ανάβλυσε για πρώτη φορά πετρέλαιο στην Ελλάδα. Εκείνη την χρονιά ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Υπεδάφους Κ. Ζάχος ανέφερε ότι από την εποχή του Ηροδότου αναύλιζε πετρέλαιο στη Ζάκυνθο και, πως, πριν χρόνια ανάβλυζε ελάχιστο και κακής ποιότητας στην Θράκη. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο με την ιστορία της πρώτης πετρελαιοπηγής στην Ελλάδα στην Μηχανή του Χρόνου εδώ.

Δείτε βίντεο του Up Stories

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ