Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

Σεισμός τώρα: 4, Ρίχτερ στη Λέσβο - 5 Ρίχτερ λέει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο- Μικρές υλικές ζημιές σε χωριά

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη Λέσβο, τρία χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου. 

Λέσβος


Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα δέκα χιλιόμετρα. 

Μικρές υλικές ζημιές σε χωριά

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καταγραφεί μικρές υλικές ζημιές σε χωριά. 

Μεγάλη είναι η ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Ήταν πάρα πολύ έντονη, με δυνατό θόρυβο. Μετά το τέλος της σεισμικής δόνησης υπήρξε θόρυβος από πέτρες και βράχους που έπεσαν από το βουνό σύμφωνα με ρεπόρτερ της ΕΡΤ που βρίσκεται στο νησί.

Στον χορό των Ρίχτερ το νησί

Πρόκειται για σειρά σεισμικών δονήσεων στη Λέσβο, οι οποίοι ακολουθούν τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ πριν από τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται με ομαλό τρόπο. Το γεγονός αυτό έχει καθησυχάσει τους επιστήμονες, οι οποίοι αισιοδοξούν για την συνέχεια, στην περιοχή.

Τι λέει ο Λέκκας

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, τρεις μέρες μετά τον σεισμό στη Λέσβο, οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι.

«Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό, συνεπώς μπαίνουμε σε μια περίοδο ομαλότητας κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούμε να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις στα κτήρια, οι οποίες είναι λίγες και στο οδικό δίκτυο με εκτεταμένες κατολισθήσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Λέκκας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ