Περιβάλλον

Φωκίδα - Σεισμός: Επιφυλακτικός ο Τσελέντης για τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ - Δεν έχει δώσει μετασεισμούς

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Ιτέα.

Όπως εξήγησε, το επίκεντρο του σεισμού είναι σε ένα δύσκολο σημείο που στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις Αλκυονίδες όπου όπως επεσήμανε έχει αρκετό καιρό να δώσει σεισμό με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόνισε, ότι είναι ακόμη νωρίς για να πει κάποιος ότι ο σεισμός χθες ήταν ο κύριος, ενώ ακόμη δεν δίνει ικανοποιητικό αριθμό μετασεισμών που δείχνει ότι εκτονώνεται η ενέργεια.

Ο κ. Τσελέντης, συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή για τα επόμενα δυο 24ώρα και απευθυνόμενος στους πολίτες υπογράμμισε ότι χρειάζεται να λαμβάνουν όλα τα μέτρα κατά του σεισμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έλληνες κατοικούσαν στα παράλια της Μεσογείου: Εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες έχουν Ελληνικό αίμα προκαλώντας φρενίτιδα στην Άγκυρα

Αν και η εθνική ταυτότητα είναι τουρκική για εκατομμύρια Τούρκους πολίτες η βιολογική ταυτότητα τους είναι εντελώς...
πολεμικη αεροπορια
Εθνικά θέματα 0

«Μου φάνηκε ότι είχε πέσει»: Συγκλονίζει ο κάτοικος που εντόπισε το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κρήτη – Επιχείρηση ανάσυρσης με Chinook

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου στο Ηράκλειο. Η μαρτυρία του ανθρώπου...