Περιβάλλον

Frozen Planet II: Χρυσαετός σκοτώνει αγριόγιδο - Μια σκληρή σκηνή που κόβει την ανάσα (βίντεο)

Την ανατριχιαστική στιγμή που ένας χρυσαετός βυθίζει τα νύχια του στον λαιμό ενός αγριόγιδο, σηκώνει το πανικόβλητο ζώο στον αέρα και έπειτα το αφήνει να βουτήξει στον θάνατό του καταγράφει μια σκηνή από τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Frozen Planet II» του BBC.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η σκηνή τραβήχτηκε στις ιταλικές Άλπεις και συμπεριλαμβάνεται στο επεισόδιο της σειράς του θρυλικού Ντέιβιντ Ατένμπορο που θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή. Μάλιστα, από το βρετανικό δίκτυο BBC επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά στα χρονικά καταγράφεται χρυσαετός να σκοτώνει ενήλικο αγριόγιδο, καθώς πρόκειται για κάτι αρκετά ασυνήθιστο.

Παρά το γεγονός ότι το ενήλικο αγριόγιδο έχει το πενταπλάσιο βάρος από τον χρυσαετό, το αρπακτικό πτηνό επιτίθεται από ψηλά γραπώνοντας με σχετική ευκολία το ανυποψίαστο ζώο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...