Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

Χαλκηδόνα: Λύκος κατασπάραξε αδέσποτο σκυλί - Δείτε βίντεο

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στο χωριό Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη η παρουσία λύκων οι οποίοι έχουν κατασπαράξει τουλάχιστον οχτώ αδέσποτα σκυλιά

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε, μάλιστα, και μια από τις επιθέσεις λύκου σε βάρος σκυλιού με τους κατοίκους να είναι ανάστατοι καθώς οι επιθέσεις των συγκεκριμένων άγριων ζώων αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο του Mega

 

Ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης Χαλκηδόνας, Γιάννης Μπατζαρακίδης μίλησε στο MEGA για το περιστατικό και τις ευθύνες της πολιτείας.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αυξητική τάση στον πληθυσμό. Πριν από 2-3 χρόνια, εάν κάποιος έλεγε ότι έχει δει λύκο στα κτήματά του, θα τον κορόιδευαν. Σήμερα έχει αυξηθεί πάρα πολύ το φαινόμενο και τα βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας, και είναι έντονη και ανησυχητική η παρουσία τους», ανέφερε αρχικά.

«Τα φαινόμενα είναι καθημερινά, έχουμε πάρα πολλές επιθέσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες, όπου επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην αναζήτηση τροφής και ο λύκος είναι ένα άγριο ζώο που διανύει πολλά χιλιόμετρα για να βρει τροφή, και φτάσαμε σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο κ. Μπατζαρακίδης.

«Μιλήσαμε με το Δασαρχείο και το Δασαρχείο μιλά με την οργάνωση «Αρκτούρος» προκειμένου να περισυλλέξουν κάποια ζώα και να τα μεταφέρουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Είναι κάτι πέρα από τις αρμοδιότητες του δήμου και οι αρμόδιοι στο υπουργείο πρέπει άμεσα να δουν το θέμα», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Χαλκηδόνας.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ