Περιβάλλον

Αγρίνιο: Καταστράφηκε το 40% της παραγωγής σε ελιά και εσπεριδοειδή

Την άμεση και αναλυτική καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, που σημειώθηκαν στο Αγρίνιο τις προηγούμενες ημέρες λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ώστε να μην καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καταστροφές της τάξης του 40% της παραγωγής κυρίως στα ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή και τις λοιπές αροτραίες καλλιέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι πρώτες εκτιμήσεις που αποτυπώνουν την κατάσταση κάνουν λόγο για ζημίες της τάξεως του 40% στους συγκεκριμένους τομείς παραγωγής. Ας σημειωθεί, ότι η εξέλιξη  αποτελεί επιστέγασμα μίας απολύτως κακής χρονιάς για την αγροτική παραγωγή, δεδομένων των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που έχουν οδηγήσει στη ραγδαία και κατακόρυφη αύξηση του κόστους της αγροτικής δραστηριότητας ως άμεση συνέπεια της αύξησης των τιμών σε καύσιμα εργαλεία και αγροτικές ύλες (λιπάσματα, σπόροι κ.λπ.)», επισημαίνεται στην επιστολή.

Σημειώνεται δε, ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την απώλεια παραγωγής καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο έως και της ολοσχερούς απώλειας του εισοδήματος των αγροτικών οικογενειών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...