Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

Διάστημα: Ανακαλύφθηκαν νέα ηλιακά κύματα που δεν ταιριάζουν με τις τρέχουσες θεωρίες

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο σύνολο κυμάτων στον Ήλιο που φαίνεται να ταξιδεύουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Nature Astronomy .

Τα κύματα που ανιχνεύθηκαν πρόσφατα, που ονομάζονται «ανάδρομα κύματα υψηλής συχνότητας (HFR)», κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση της περιστροφής του Ήλιου και εμφανίζονται ως μοτίβο στροβιλισμών στην επιφάνεια του Ήλιου, κινούμενοι με τρεις φορές την ταχύτητα που καθορίζεται από το ρεύμα θεωρίες για τον Ήλιο.
Επειδή το εσωτερικό του Ήλιου και των αστεριών δεν μπορεί να απεικονιστεί με συμβατικά μέσα, οι επιστήμονες βασίζονται στην ερμηνεία των επιφανειακών υπογραφών μιας ποικιλίας κυμάτων για να δημιουργήσουν μια εικόνα του τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια.
Ο Chris Hanson, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε ότι τα νέα κύματα δεν φαίνεται να είναι αποτέλεσμα άλλων γνωστών κυμάτων και μαγνητισμού, βαρύτητας ή μεταφοράς. Είπε: «Αυτό είναι συναρπαστικό γιατί οδηγεί σε ένα εντελώς νέο σύνολο ερωτήσεων».
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 25 ετών από το διάστημα και το έδαφος για να ανιχνεύσουν τα κύματα HFR.
«Η ίδια η ύπαρξη των τρόπων HFR και η προέλευσή τους είναι ένα αληθινό μυστήριο και μπορεί να παραπέμπει σε συναρπαστική φυσική στο παιχνίδι», δήλωσε ο Shravan Hanasoge, συν-συγγραφέας της εργασίας. «Έχει τη δυνατότητα να ρίξει μια εικόνα για το κατά τα άλλα μη παρατηρήσιμο εσωτερικό του Ήλιου».
Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές από το Κέντρο Διαστημικής Επιστήμης του NYU Abu Dhabi σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θεμελιωδών Ερευνών Tata (TIFR) και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...