Περιβάλλον

Σύνοδος για το κλίμα: Πόσες φορές πρέπει να σώσουμε τη Γη; Γιατί την αποκαλούν «Μπλα Μπλα Μπλα» Σύνοδο

Την Δευτέρα ξεκινάει η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP26.

Αρκετές ομάδες σκεπτικιστών για το κλίμα θα βρεθούν στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στη Σκωτία και θα ενταχθούν σε έναν αυξανόμενο συνασπισμό ακτιβιστών για το κλίμα που συνειδητοποιούν ότι οι σύνοδοι κορυφής του ΟΗΕ δεν έχουν νόημα...

«30 χρόνια μπλα μπλα μπλα»: Η Τούνμπεργκ (σωστά) αμφισβητεί την αξία των συνομιλιών για το κλίμα – Γκρέτα: «Δεν υπάρχει πλανήτης Μπλα. Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα». … «Καθαρό μηδέν, μπλα, μπλα, μπλα. Κλιματική ουδετερότητα, μπλα, μπλα, μπλα. Αυτό είναι το μόνο που ακούμε από τους λεγόμενους ηγέτες μας — λόγια, λόγια που ακούγονται υπέροχα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν οδηγήσει σε καμία ενέργεια ή ελπίδες και όνειρα. Κενά λόγια και υποσχέσεις», αναφέρουν οι σκεπτικιστές.

Ο Σβαρτσενέγκερ το είπε σωστά: «Τίποτα δεν γίνεται» στις συνόδους κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα...

Ο Τζον Κέρι παραδέχεται ξανά τη ματαιότητα του προβλήματος του κλίματος: Ακόμη κι εάν οι ΗΠΑ και η Κίνα «μπορούσαν να πάνε στο μηδέν (τις εκπομπές CO2) αύριο… ο κόσμος θα είχε ακόμα πρόβλημα»

Από το 2015 ο Κέρι παραδέχεται ότι ακόμη και οι μηδενικές εκπομπές στις ΗΠΑ δεν θα έκαναν τη διαφορά στην κλιματική αλλαγή και «δεν θα ήταν αρκετό για να αντισταθμιστεί η ρύπανση από άνθρακα που προέρχεται από τον υπόλοιπο κόσμο»

«Απάτη, ψεύτικο…Λόγια άχρηστα», ήταν εκφράσεις του Τζέιμς Χάνσεν της NASA για το Σύμφωνο του Παρισιού των Ηνωμένων Εθνών – «[Η συμφωνία του Παρισιού] είναι πραγματικά απάτη, ψεύτικη… Είναι απλώς άχρηστα λόγια. Δεν υπάρχει δράση, μόνο υποσχέσεις. Όσο τα ορυκτά καύσιμα φαίνεται να είναι τα φθηνότερα καύσιμα εκεί έξω, θα συνεχίσουν να καίγονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο “παππούς” του κινήματος του κλίματος Τζέιμς Χάνσεν δηλώνει ότι η Πράσινη Νέα Συμφωνία είναι «ανοησία» και τονίζει πως «χρειαζόμαστε μια πραγματική συμφωνία που να κατανοεί πώς λειτουργεί η οικονομία»

Κι άλλες απόψεις που ισοπεδώνουν τις εκάστοτε Συνόδους. Το 2019 η προοδευτική φεμινίστρια Naomi Wolf σχολιάζει την Πράσινη Νέα Συμφωνία ως «φασισμό» – «ΘΕΛΩ μια Πράσινη Νέα Συμφωνία», αλλά «αυτή είναι μια κατευθείαν αρπαγή εξουσίας»

Επίσης το 2021 ο κλιματικός επιστήμονας του MIT Dr. Richard Lindzen είπε: «Οι αυξανόμενες εκπομπές από την Κίνα, την Ινδία και τον υπόλοιπο αναπτυσσόμενο κόσμο κατακλύζουν τις μικρές μειώσεις στην Αγγλόσφαιρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πράγματι, εάν οι εκπομπές από την Αγγλόσφαιρα και την ΕΕ σταματούσαν (κάτι που είναι, φυσικά, αδύνατο), θα είχε μικρή διαφορά».

Τα Ηνωμένα Έθνη παραδέχτηκαν ότι το πολυχαιρετισμένο «ιστορικό» σύμφωνο του Παρισιού του ΟΗΕ για το κλίμα δεν «έσωσε» τον πλανήτη και αντίθετα «δεν αρκεί» για να αποτρέψει μια καταστροφή της κλιματικής αλλαγής! Ήταν το 2019 όταν ο ΟΗΕ παραδέχτηκε ότι η «ιστορική» συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα δεν έσωσε τελικά τη Γη! Τώρα λέει: Η διακοπή του CO2 «δεν αρκεί».Και μετά βρήκαμε άλλο ρεφραίν: Πρέπει να αλλάξουμε την παραγωγή τροφίμων για να σώσουμε τον κόσμο, η μείωση του άνθρακα από τις μεταφορές και την ενέργεια «δεν αρκεί» κλπ
Αλλά το 2015, το σύμφωνο του Παρισιού του ΟΗΕ για το κλίμα υποτίθεται ότι ήταν αρκετό.

Υποτίθεται πως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν «λύσει» επίσημα την ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη από την Συμφωνία του Παρισιού κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να ακούσουμε ξανά για φόβους για την υπερθέρμανση του πλανήτη! Αλλά φευ...

 

Η CLINTEL εγκαλεί την IPCC σχετικά με ψευδείς ισχυρισμούς για την κλιματική κρίση

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την παραμονή της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 στη Γλασκώβη, η CLINTEL, μια οργάνωση με περισσότερους από 925 επιστήμονες και μελετητές εγκαλεί τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή για ψευδείς ισχυρισμούς περί κλιματικής κρίσης στην περίληψη των υπευθύνων χάραξης πολιτικής (SPM). Το Friends of Science λέει ότι αυτή η κριτική και οι αναφορές του Allan Inquiry δείχνουν ότι οι περιβαλλοντικές ομάδες Tar Sands Campaign παραπλανούν το κοινό σχετικά με την κλιματική αλλαγή...
 

Σε μια επιστολή με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2021, ο Δρ. Guus Berkhout, πρόεδρος της CLINTEL, εκκαλεί τον Δρ. Hoesung Lee, Πρόεδρο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) για παραπλανητικούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής με λανθασμένες πληροφορίες στην Περίληψη για τους Διαμορφωτές Πολιτικής, σε σχέση με την επιστημονική πραγματικότητα που εκφράζεται στην πλήρη έκθεση της Ομάδας Εργασίας I της IPCC AR6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Berkhout γράφει:

“Πραγματοποιήσαμε τώρα μια ενδιάμεση ανασκόπηση της περίληψης AR6 WG1 για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής (SPM) και πιστεύουμε ότι παραποιεί την πιο πρόσφατη αντικειμενική επιστήμη του κλίματος σε έξι βασικούς τομείς”

Και αναλύει την μεταβλητότητα θερμοκρασίας, τη συχνότητα των λεγόμενων «ακραίων καιρικών φαινομένων» που παρουσιάζεται λανθασμένα στο SPM , τις εξελίξεις στην κρυόσφαιρα που επίσης παρουσιάζονται επίσης εσφαλμένα στο SPM, όπως και οι εξελίξεις στον ωκεανό, μιλάει για τα κλιματικά μοντέλα και η επιστολή της CLINTEL συνεχίζει με λεπτομέρειες ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση.

Η πολύ δημοφιλής παρουσίαση του Δρ. Berkhout "Climate Science: Let the Data Speak" για την 18η Ετήσια Εκδήλωση του Friends of Science Society έχει τραβήξει το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ