Περιβάλλον

Οι πρώτοι ιδιώτες αστροναύτες θα βλέπουν το Διάστημα μέσα από… φεγγίτη

Η Space X η οποία έχει αναλάβει την αποστολή έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες του θόλου που θα διαθέτει το σκάφος της αποστολής μέσα από τον οποίο θα μπορεί το πλήρωμα να απολαμβάνει την διαστημική θέα. Δόθηκαν εικόνες και των τεσσάρων συμμετεχόντων στην αποστολή να κοιτάζουν τον φωτογραφικό φακό μέσα από αυτόν τον θόλο.

Την αποστολή εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Αϊζακμαν που ανέλαβε ο ίδιος το κόστος της. Θέλησε να κάνει ένα ταξίδι στο Διάστημα με απλούς πολίτες και όχι αστροναύτες. Παράλληλα θέλησε να περάσει και ένα κοινωνικό μήνυμα ανακοινώνοντας ότι οι συνεπιβάτες του θα επιλέγονταν με διάφορες διαδικασίες κληρώσεων οι οποίες θα αποτελούσαν μέρος μιας καμπάνιας για να συγκεντρωθούν 200 εκατ. δολάρια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καμπάνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία και επιλέχθηκαν τα τρία άτομα που θα συντροφεύσουν τον επιχειρηματία στο ταξίδι. Το ένα μέλος του πληρώματος είναι η Σίαν Πρόκτορ, καθηγήτρια Γεωπιστήμης στο South Mountain Community College στο Φίνιξ της Αριζόνα. Το δεύτερο μέλος είναι ο Κρις Σεμπρόσκι, πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και εργαζόμενος στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Την ομάδα συμπληρώνει η Χάλεϊ Αρσενό, που εργάζεται ως βοηθός σε ιατρείο και η οποία είχε νοσηλευτεί ως παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude Children.

Το ταξίδι θα διαρκέσει 3-4 ημέρες, με μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, σε προκαθορισμένη πορεία και υπό τη στενή παρακολούθηση του κέντρου ελέγχου της SpaceX. Μετά την ολοκλήρωσή της θα εισέλθει εκ νέου στην ατμόσφαιρα και το Dragon θα προσθαλασσωθεί στα ανοιχτά της Φλόριντα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ