Περιβάλλον

Νέο είδος αρκούδας πήρε το όνομά του από την Greta

Κάπως πρέπει να συντηρείται το ενδιαφέρον της επικαιρότητας για την Greta Thunberg παρόλο που το “κίνημά” της έχει πάρει την κάτω βόλτα λόγω και της πανδημίας. Τώρα ένα νέο είδος ζώου έχει βρεθεί στη Σκανδιναβία και του δόθηκε το λατινικό όνομα Xerobiotus gretae.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Kristianstad, σε συνεργασία με Ιταλούς συναδέλφους τους, βρήκαν στο παρελθόν άγνωστες αρκούδες, τις λεγόμενες tardigrades, στο Water Kingdom του Kristianstad. Ένα από τα είδη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα ονομάζεται Xerobiotus gretae, από την Greta Thunberg.

Όσον αφορά τις αρκούδες, το Xerobiotus gretae δεν είναι το μόνο «νεοφερμένο» είδος στο Water Kingdom του Kristianstad.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Scientific Reports, αναφέρει 33 διαφορετικά είδη αρκούδων, από τα οποία 15 είναι νέα ευρήματα για τη Σουηδία και 4 είναι νέα για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα!

Στη Σουηδία, έχουν αναφερθεί συνολικά 116 διαφορετικά είδη αρκούδων, που είναι περίπου το 9% όλων των ειδών αρκούδων που έχουν μέχρι στιγμής περιγραφεί στον κόσμο.

Ένα από τα τέσσερα νέα είδη, το Xerobiotus gretae, ανακαλύφθηκε στα βρύα στο φυσικό καταφύγιο Sånnarna έξω από το Åhus και πήρε το όνομά του από την ακτιβίστρια Greta Thunberg "για τις θαρραλέες και διορατικές προσπάθειές της να ανοίξει τα μάτια των παγκόσμιων ηγετών στην ανάγκη δράσης για το κλίμα αλλαγή".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ