Περιβάλλον

Δύο σεισμοί ταρακούνησαν τη Ναύπακτο: Αρκετός κόσμος βγήκε από τα σπίτια του (βίντεο)

Δύο ισχυροί σεισμοί με διαφορά είκοσι λεπτών σημειώθηκαν σε περιοχές κοντά στο Αίγιο. Η πρώτη δόνηση ήταν 4,7 Ρίχτερ έγινε αισθητή εννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (00:09) της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου με εστιακό βάθος 4,3 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε δεύτερη δόνηση στις (00:29) που είχε ένταση 4,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αιγίου με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Σημειώνουμε πως σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός στις (00:09) ήταν 4,9 Ρίχτερ. Μάλιστα λίγο αργότερα αναθεώρησε το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρές οι ζημιές

Περιπολίες σε περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας κάνουν οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Μαραθιά, στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου - Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Αρκετοί πολίτες στην Ναύπακτο βγήκαν από τα σπίτια τους καθώς και στο Μοναστηράκι μετά από τους δυο ισχυρούς σεισμούς αλλά και τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις. Μάλιστα υπήρξαν και μικρές ζημιές καθώς έπεσε μάντρα σπιτιού στο Μοναστηράκι Δωρίδας. Δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα από τις σεισμικές δονήσεις μέχρι στιγμής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ