Λίμνη Τσιβλού
Περιβάλλον

Λίμνη Τσιβλού: Όταν η φύση παίρνει τα πινέλα της

Όταν η φύση έχει έμπνευση και κέφια, «παίρνει» τα πινέλα της και δημιουργεί υπέροχες εικόνες, όπως εκείνες που αντικρίζει κανείς φτάνοντας στη λίμνη Τσιβλού. Ένα μαγευτικό σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας και βρίσκεται στις πλαγιές του Χελμού και σε υψόμετρο 700 μέτρων, στα μισά της διαδρομής από Ακράτα για Ζαρούχλα.

Στη λίμνη Τσιβλού όλο τον χρόνο είναι υπέροχα. Όμως, το φθινόπωρο τα χρώματα που την «ντύνουν» είναι κάτι παραπάνω από μαγευτικά, ειδικά όταν η λίμνη περιβάλλεται από ένα τοπίο με πυκνό πευκοδάσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τσιβλου δημιουργήθηκε μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση το 1913 και έκτοτε φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη, με αποτέλεσμα αυτό του υπέροχο σκηνικό. Κι αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Οι λάτρεις των δραστηριοτήτων στη φύση, εδώ θα ανακαλύψουν τον αγαπημένο τους προορισμό, καθώς η λίμνη Τσιβλού ενδείκνυται για πεζοπορία και ποδηλατάδα στις όχθες της λίμνης, μέχρι κωπηλασία ακόμη και κολύμπι κατά την διάρκεια των πιο ζεστών μηνών του χρόνου.

Τέλος, βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς και μεγάλης σημασίας, που είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000.

GALLERY

Λίμνη Τσιβλού
Λίμνη Τσιβλού
Λίμνη Τσιβλού
Λίμνη Τσιβλού
Λίμνη Τσιβλού
Λίμνη Τσιβλού
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ