Σούρζα Μπουτ
Περιβάλλον

Η διπλή παραλία με την φυσική σπηλιά: Ο άγνωστος παράδεισος της Εύβοιας

«Σούρζα Μπουτ» στα αρβανίτικα σημαίνει ψιλή άμμος, μια ονομασία που δικαιολογεί και με το παραπάνω τα χαρακτηριστικά του άγνωστου στο ευρύ κοινό παραδείσου της Εύβοιας. Ο λόγος για την μυστική παραλία που συναντάται πολύ κοντά στο χωριό Ζάρακες, στη Νότια Εύβοια, και είναι στην κυριολεξία φτιαγμένη για… ναυαγούς και ροβινσώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ουσία πρόκειται για δύο όρμους που ενώνονται με ψιλή άμμο, που καταλήγει σε έναν ψηλό αμμόλοφο. Στο δεξί τμήμα υπάρχει μια μεγάλη σπηλιά που χωράει τουλάχιστον 30 άτομα και προσφέρει βαθύ ίσκιο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

Στα αριστερά υπάρχουν μερικά βραχάκια που δημιουργούν μια μικρή πισίνα, όπου τα νερά είναι πάντα ήρεμα και η άμμος παχιά και πολύ απαλή.

 

Στην ανατολική πλευρά υπάρχει μια τρίτη παραλία με όμορφο χρώμα, αλλά πετρώδης. Η παραλία από την Αθήνα προσεγγίζεται μετά από δύο ώρες οδήγησης μέχρι την ακτή των Ζαράκων και από εκεί υπάρχουν δύο επιλογές.

Η πρώτη είναι με σκάφος από την παραλία των Ζαράκων και η δεύτερη πεζή μετά από 800 μέτρα πεζοπορίας σε μονοπάτι που ξεκινά δίπλα από την ακρογιαλιά των Ζαράκων.

Απολαύστε τα πλάνα που εξασφάλισε ο youtuber haanity και θαυμάστε από ψηλά τον μυστικό παράδεισο της Εύβοιας.

 

GALLERY

Σούρζα Μπουτ
Σούρζα Μπουτ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ