Δασκαλειό πορος
Περιβάλλον

Δασκαλιό: Που βρίσκεται το περίφημο νησάκι του έρωτα (βίντεο)

Η Ελλάδα είναι γεμάτη κρυμμένες ομορφιές που τις ανακαλύπτεις σιγά σιγά σε κάθε σου ταξίδι.

Μερικές από αυτές, μάλιστα, είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Όπως για παράδειγμα το Δασκαλιό. Ένα μικρό νησάκι γνωστό και ως το νησάκι του έρωτα. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Πόρο και μαγεύει όποιον το γνωρίσει από κοντά. Εμείς έτυχε και βρεθήκαμε πρώτη φορά εκεί λόγω ενός γάμου που λάμβανε χώρα εκεί. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πανέμορφο Δασκαλιό, το περίφημο νησάκι του έρωτα

Το γραφικό και όμορφο Δασκαλιό βρίσκεται απέναντι από τον Ρώσικο Ναύσταθμο. Το όνομά του θεωρείται ότι έχει αφετηρία την περίοδο της τουρκοκρατίας και ότι ονομάστηκε έτσι γιατί εκεί λειτουργούσε εκεί «κρυφό σχολειό».

Και μπορεί να είναι ένα πολύ μικρό νησί αλλά δεν είναι εντελώς άδειο. Πάνω σε αυτή τη νησίδα βρίσκεται μια εκκλησία, αυτή της Κοίμησης της Θεοτόκου (Παναγίτσα). Εκεί λοιπόν έχουν γίνει πολλοί γάμοι και βαπτίσεις. Γιατί όμως το αποκαλούν «νησάκι του έρωτα»; Είναι απλό αρκεί να κοιτάξεις το νησί από ψηλά. Το Δασκαλιό μοιάζει με σχήμα καρδιάς. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το 2002 ο ΕΟΤ, ονόμασε το νησάκι «ΕΡΩΣ». Το Δασκαλιό, μάλιστα, αποτέλεσε τη διαφημιστική καμπάνια προβολής της χώρας μας.

Το νησάκι του έρωτα είναι ένα πανέμορφο μέρος που σου προτείνουμε να επισκεφθείς με σκάφος και να κάνεις τις βουτιές σου ανοιχτά του νησιού. Ιδανικά μπορείς να πας διακοπές στον πανέμορφο Πόρο και να πας με αυτό τον τρόπο και στο Δασκαλιό.

Για να περάσετε απέναντι στο νησάκι, θα ναυλώσετε κάποια βάρκα από το κεντρικό λιμάνι του Πόρου,(περίπου 3 €/άτομο), ή από το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμένετε.

Πόρος, ένας ιδανικός προορισμός για σαββατοκύριακο
Ο Πόρος είναι η απόδραση, κυρίως, του σαββατοκύριακου που αν πας για πρώτη φορά θα κολλήσεις και θα ακολουθήσουν πολλές επόμενες. Αποκαλούν το νησί Βενετία του Αργοσαρωνικού και όχι άδικα.

Διαθέτει παραπάνω από έναν λόγους που θα σε κάνουν να την αγαπήσεις. Αν αποζητάς ηρεµία και ατέλειωτους περιπάτους στη φύση, ο Πόρος θα σε ανταµείψει και µε το παραπάνω. Από τους κουκλίστικους οικισµούς του, τη Σφαιρία και την καταπράσινη Καλαυρεία, µέχρι το περίφηµο Λεµονοδάσος. Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Όσον αφορά το Δασκαλιό ή αλλιώς το νησάκι του έρωτα, πάρε μια γεύση από το βίντεο του καναλιού Up Drones στο Youtube. Οι εικόνες θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και θα θελήσεις να βρεθείς εκεί πολύ σύντομα…

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ