κακοκαιρία Θάλεια στην Εύβοια
Περιβάλλον

Κακοκαιρία "Θάλεια": Σαρώνει την Εύβοια με πλημμυρισμένα σπίτια και εγκλωβισμένους

Ιδιαίτερα ισχυρά είναι τα καιρικά φαινόμενα στην Εύβοια που πλήττεται από τη «Θάλεια» με δυνατές καταιγίδες.

Ισχυρές καταιγίδες με πολλούς κεραυνούς πλήττουν την Εύβοια και δημιουργούν σημαντικά προβλήματα σε αρκετές περιοχές με επίκεντρο αυτή της Χαλκίδας.

Ο ποταμός Λήλας, σύμφωνα με το egnomi.gr, υπερχείλισε και πέρασε πάνω από τη γέφυρα Αφρατίου, ενώ πλημμύρες παρατηρούνται στα Ψαχνά και τα Πολιτικά.

Αρκετά υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το eviathema, ολονύχτια ήταν η προσπάθεια πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό ατόμων.

Δραματική ήταν η εικόνα που μετέφερε ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός τουλάχιστον 25 ανθρώπων καθώς και ότι η πλειονότητα των ισόγειων σπιτιών έχουν πλημμυρίσει. Ο ίδιος μίλησε για βιβλική καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο 1 μέτρο καθόλο το μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500» σημείωσε.

Το φαινόμενο άρχισε να εκδηλώνεται ισχυρά από τις 10 το βράδυ με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και ο ποταμός της περιοχής.

«Είναι τεράστια τα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να μη χαθεί ανθρωπινή ζωή. Να μη βγει κανείς από τα σπίτια για να μην κινδυνέψουν από την ορμή του ποταμού. Δεν αποτυπώνεται σε εικόνα αυτή η καταστροφή, τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τις 10 θα συνεχιστεί το φαινόμενο μας λένε» τόνισε ο κ. Ψαθάς.
https://www.facebook.com/fanis.spanos/posts/10161048909744852

Έκκληση στους πολίτες να σε Ψαχνά και Πολιτικά, να αποφεύγουν κάθε εξωτερική μετακίνηση απεύθυνε ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός.

Χαρακτηριστικό της καταιγίδας είναι η έντονη κεραυνική δραστηριότητα και είναι χαρακτηριστικό ότι κεραυνός έκαψε δέντρο που στη συνέχεια προκάλεσε φωτιά στο σταθμό του ΟΣΕ στη Χαλκίδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ