Παλαιοκαστρίτσα
Περιβάλλον

Ο παραθαλάσσιος παράδεισος του νησιού των Φαιάκων (εικόνες)

Στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού των Φαιάκων, κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα, η ερημική παραλία Χωμοί -οι περισσότεροι την γνωρίζουν με την ονομασία Paradise, που ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα- προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, γι αυτό και αποτελεί ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά του νησιού.

Το τοπίο εδώ προκαλεί δέος και θαυμασμό στον επισκέπτη, με τους πανύψηλους, κάθετους λευκούς βράχους που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα να δημιουργούν ένα δραματικό, φυσική σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στενή βοτσαλωτή παραλία που δημιουργείται στα «πόδια» τους και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά του Ιονίου καλούν σε δροσιστικά, καλοκαιρινά μακροβούτια, που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι αυτό όσοι την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό και προμήθειες.

Κατά μήκος της ακτογραμμής στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας συναντώνται αρκετές εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές, μία από τις οποίες βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παραλίας. Αξίζει να επιβιβαστείτε σε κάποιο από τα καραβάκια που αναχωρούν από την Παλαιοκαστρίτσα ή την παραλία των Λιαπάδων και να γνωρίσετε από κοντά αυτό το συναρπαστικό και άγριο παραθαλάσσιο μέτωπο της Κέρκυρας.

Εκτός από τους Χωμούς, τα καραβάκια συνήθως πραγματοποιούν και στάσεις σε άλλες εντυπωσιακές και απομονωμένες ακτές της περιοχής όπως οι Λινιόδορο, Στελάρι και Γυαλί.

GALLERY

Παλαιοκαστρίτσα
Παλαιοκαστρίτσα
Παλαιοκαστρίτσα
Παλαιοκαστρίτσα
Παλαιοκαστρίτσα
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...