Ντράφι Πεντέλης
Περιβάλλον

Ο "μυστικός" καταρράκτης της Αθήνας βρίσκεται στην Πεντέλη

Διαβάζοντας τον τίτλο είναι βέβαιο ότι θα πιστέψατε ότι πρόκειται για άρθρο του «Κουλουριού».

Ο καταρράκτης των 6 μέτρων βρίσκεται στο Ντράφι, στην Πεντέλη, και καταλήγει σε μια μικρή λιμνούλα. Το καλό νέο είναι ότι (αν και η διαδρομή είναι απότομη και κατηφορική) μόλις φτάσετε και αντικρίσετε αυτό το μοναδικό θέαμα θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω για τη μικρή ταλαιπωρία σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νερά είναι κρυστάλλινα, δροσερά και το θέαμα, τόσο υπέροχο που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι όλο αυτό βρίσκεται μια ανάσα απ’ την Αθήνα.

 

Το κακό νέο είναι ότι τον τελευταίο καιρό το… μυστικό του καταρράκτη της Αθήνας έχει αρχίσει να διαρρέει, με αποτέλεσμα να τον επισκέπτονται όλο και πιο πολλοί. Ακόμα και ασυνείδητοι που πηγαίνουν εκεί αναζητώντας μια κοντινή ανάσα δροσιάς και χωρίς ντροπή αφήνουν τα σκουπίδια τους, καταστρέφοντας αυτή τη φυσική ζωγραφιά.

 

Μιλάμε όντως για ένα θαύμα της φύσης, πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι είχες συνηθίσει. Το ρέμα έχει νερό όλο τον χρόνο, ενώ ανάλογα με τις βροχές ο καταρράκτης αλλάζει μορφή. Όταν τα νερά λιγοστεύουν δημιουργούνται δύο δίδυμοι καταρράκτες, ενώ όταν βρέχει πολύ, το ρέμα μετατρέπεται σε δυνατό χείμαρρο.

Ντράφι Πεντέλης

Αν θέλετε να δείτε από κοντά τον πανέμορφο καταρράκτη μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αθλητικά παπούτσια. Αλλιώς η κατάβαση θα σας δυσκολέψει. Ασφαλώς να έχετε μαζί σας μαγιό για μια δροσερή βουτιά και το πιο βασικό όλων. Σακούλες για να μαζέψετε τα σκουπίδια σας. Ας κρατήσουμε καθαρό αυτό το μαγευτικό μέρος…

GALLERY

Ντράφι Πεντέλης
Ντράφι Πεντέλης
Ντράφι Πεντέλης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ