μωρά κουκουβάγιας
Περιβάλλον

Γιατί τα μωρά κουκουβάγιας κοιμούνται μπρούμυτα;

Πριν από λίγο καιρό ο δημοσιογράφος Μαρκ Ρις μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια άγνωστη πληροφορία για τις κουκουβάγιες, που ανακάλυψε.

Συγκεκριμένα, η πληροφορία αφορούσε τα μωρά κουκουβάγιες, τα οποία κοιμούνται μπρούμυτα, σαν να είναι μεθυσμένα. «Μόλις ανακάλυψα ότι τα μωρά κουκουβάγιες κοιμούνται μπρούμυτα επειδή το κεφάλι τους είναι πολύ βαρύ. Επίσης, δεν νομίζω να έχω ξαναδεί πόδια κουκουβάγιας», έγραψε ο Ρις σε tweet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωτογραφία είχε κάνει παλιότερα εντύπωση στους χρήστες του διαδικτύου και έγινε meme του τύπου «πήγαινε σπίτι κουκουβάγια, είσαι μεθυσμένη». Οι ενήλικες κουκουβάγιες κοιμούνται όρθιες, καθώς είναι πλήρως αναπτυγμένες. Ωστόσο, οι μικρές αγωνίζονται να κρατήσουν το βάρος του κεφαλιού τους, οπότε πρέπει να ξαπλώνουν, αναφέρει η IFL Science.
 

Η πληροφορία, σύμφωνα με το Unilad, επιβεβαιώθηκε σε άρθρο της National Audubon Society, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης αφιερωμένης στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Το Bored Panda αναφέρει ότι η ΜΚΟ είχε μοιραστεί μια συγκινητική ιστορία για δύο κουκουβάγιες που είχαν πέσει από τη φωλιά τους. Αφού τα μωρά επανήλθαν στο δέντρο, οι διασώστες παρατήρησαν πώς αναρρώνουν: Κρατώντας τα νύχια τους σφιχτά πιασμένα σε ένα κλαδί, οι κουκουβάγιες ξάπλωσαν στο στομάχι τους, γύρισαν τα κεφάλια τους στο πλάι και κοιμήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ