φωτιά στη Ζάκυνθο
Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώθηκε το χωριό Μαριές

Εκτεταμένη δασική πυρκαγιά ξέσπασε στη Ζάκυνθο κοντά στο χωριό Μαριές και στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (06/06).

Το χωριό δεν έχει εκκενωθεί αν και στο σημείο βρίσκονται δύο λεωφορεία σε περίπτωση που η πυρκαγιά επεκταθεί και οι αρχές δώσουν σχετική εντολή.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 6 ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου. Ευτυχώς, όμως, ο καιρός αποδεικνύεται σύμμαχος στην κατάσβεση καθώς έχει βρέξει στην περιοχή. Ωστόσο, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά στο χωριό Μαριές

Πυρκαγιά στο χωριό Μαριές, στη Ζάκυνθο, 6 Ιουνίου 2020

Μάλιστα, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δόθηκε εντολή από τον Νίκο Χαρδαλιά να εκκενωθεί το χωριό, όπερ κι εγένετο.

Όπως αναφέρει το imerazante, άρχισε να χτυπά η καμπάνα του χωριού, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ενημέρωναν τον κόσμο, ενώ η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, με επικεφαλής την υπεύθυνη Μαρία Μουζάκη είχε μεριμνήσει για λεωφορεία και ξενοδοχεία. Τελικά, την τελευταία στιγμή ο καιρός γύρισε και το χωριό σώθηκε...

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου με 1 ελικόπτερο για τη μεταφορά πεζοπόρου τμήματος, εναέριο συντονισμό και πυρόσβεση καθώς και 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή από 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ