μονομαχία καμηλοπαρδάλων
Περιβάλλον
Ενημερώθηκε στις:

Σκληρή μονομαχία μεταξύ αρσενικών καμηλοπαρδάλων

Δύο αρσενικές καμηλοπαρδάλεις μπλέχτηκαν σε σκληρή μάχη για την κυριαρχία στα θηλυκά της αγέλης. Ο νέος προσπάθησε να αποκαθηλώσει τον παλιό από την ιεραρχία, με τους δύο τους να μπλέκουν τους λαιμούς σε άγριο καβγά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Πορτ Ελίζαμπεθ, στη Νότια Αφρική, τον περασμένο Γενάρη, με το βίντεο να ανεβαίνει στο Διαδίκτυο πριν από μερικές μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, τα δύο αρσενικά χτυπούν το ένα το άλλο στο λαιμό με το κεφάλι αρκετές φορές, στην προσπάθειά τους να επιβληθούν στον αντίπαλο.

Μάλιστα, τα αρσενικά περιστρέφουν τους λαιμούς τους σαν ανεμόμυλους, πριν δώσουν το δυνατό χτύπημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι καμηλοπαρδάλεις σπανίως τσακώνονται, αλλά κατά τη διάρκεια της περιόδου του ζευγαρώματος – όταν τα αρσενικά ανταγωνίζονται για την κυριαρχία στα αρσενικά- οι μάχες μπορεί να είναι πολύ σκληρές.

Αυτή η σπάνια κινηματογραφημένη μάχη είναι μέρος μια πολύπλοκης τελετουργίας, που στοχεύει στην ανάδειξη του κυρίαρχου αρσενικού στην αγέλη, όπως αναφέρουν ειδικοί, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...