Περιβάλλον

Δείτε το πιο σπάνιο τιγράκι του πλανήτη σε ένα βίντεο-θησαυρό!

Υπάρχει άραγε πιο μεγαλοπρεπές ζώο από τις τίγρεις; Μάλλον όχι. Η πλάκα όμως είναι ότι τις τελευταίες μέρες την παράσταση του παγκόσμιου ίντερνετ κλέβει ένα… τιγράκι κι όχι κάποιος από τους μεγαλοπρεπείς γονείς του.

Οι λήψεις που κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου καθώς οι θεατές είναι λίγο δύσκολο να πάρουν τα μάτια τους από αυτό το πλασματάκι.

Ένα μικροσκοπικό τιγρέ «γατάκι» που μετά βίας μπορεί να πάρει τα πόδια που, όμως, μία μέρα θα γίνει ο πραγματικός βασιλιάς της ζούγκλας.

Τώρα είναι μόλις δύο μηνών, σε έναν χρόνο από τώρα όμως θα είναι ο κορυφαίος θηρευτής της περιοχής του.

Το τιγράκι ανήκει στο υποείδος των τίγρεων της Βεγγάλης, της μεγαλύτερης δηλαδή ποικιλίας των σαρκοφάγων αιλουροειδών μετά τις Σιβηριανές τίγρεις που είναι πραγματικά πελώριες και κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η εικόνα ενός τόσο νεαρού ζώου του είδους είναι μία από τις πρώτες φορές που καταγράφεται στην κάμερα, μετατρέποντας αυτό το βίντεο σε πραγματικά σπάνιο υλικό.

Δε θα ήταν πραγματικά κρίμα, σε μερικά χρόνια, να μην υπάρχουν ούτε γλυκύτατα τιγράκια αλλά ούτε και περήφανες τίγρεις ελεύθερες στην άγρια φύση;

https://i.rmbl.ws/s8/2/F/c/P/X/FcPXa.caa.2.mp4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ