Περιβάλλον

Μελέτη-φιάσκο για την κλιματική τρομοϋστερία: Την απέρριψε το περιοδικό Nature

To παγκοσμίως γνωστό και έγκυρο περιοδικό Nature απέρριψε μελέτη που ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι προκάλεσαν ταχεία αύξηση της θερμοκρασίας στους ωκεανούς και την απέσυρε μετά από «σημαντικά λάθη που βρέθηκαν»!!

Η απόσυρση εκθέτει έλλειψη στατιστικής εμπειρογνωμοσύνης.

Η μελέτη από μια ομάδα με επικεφαλής τον Laure Resplandy του Πανεπιστημίου του Princeton, είχε λάβει ευρεία δημοσιότητα όταν δημοσιεύθηκε λόγω των προφανώς ανησυχητικών επιπτώσεων στον πλανήτη. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ημέρες από τη δημοσίευσή του τον Οκτώβριο του 2018, ο ανεξάρτητος επιστήμονας Nic Lewis βρήκε αρκετές σοβαρές ατέλειες.

Χθες, μετά από καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους, το έγγραφο της μελέτης αποσύρθηκε επισήμως.

Ο Νικ Λιούις δήλωσε σχετικά: "Αυτό είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα των επιστημόνων του κλίματος που εκθέτουν  τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας εσφαλμένα στατιστικά στοιχεία. Ο τομέας του κλίματος πρέπει να προσελκύσει επαγγελματίες της στατιστικής,για να αποφύγει τέτοια λάθη στο μέλλον ».

Και οι φωνές κατά της κλιματικής τρομοϋστερίας πληθαίνουν. Ο Φυσικός Δρ Ralph Alexander στέλνει σαφές μήνυμα:  Αγνοήστε την Υστερία: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή επιταχύνει την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. O συνταξιούχος φυσικός και επιστήμονας- συγγραφέας είναι γνωστός ότι θέτει την επιστήμη πάνω από την πολιτική ορθότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ