Περιβάλλον

Καθηλωτική η Πανσέληνος του Αυγούστου από Ακρόπολη, Σούνιο, Παλαμήδι και Αρχαία Κόρινθο (εικόνες)

Από την Ακρόπολη, το Σούνιο, το Παλαμήδι στο Ναύπλιο και την Αρχαία Κόρινθο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Πανσέληνο του Αυγούστου όσοι τυχεροί βρέθηκαν εκεί.

Οι εικόνες με το ολόγιομο φεγγάρι είναι εντυπωσιακές, παρά το γεγονός ότι φέτος ο σεληνιακός δίσκος φαινόταν συγκριτικά μικρότερος από ό,τι όταν η πανσέληνος συμπίπτει με το περίγειο, όταν δηλαδή η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τον πλανήτη μας.

Η εξήγηση για το εν λόγω φαινόμενο είναι ότι το φεγγάρι φέτος θα βρεθεί στο απόγειό του, δηλαδή στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του από τη Γη, αύριο στις 17 Αυγούστου.

Η επόμενη πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, στις 14 του μήνα, θα είναι ακόμη μικρότερη -η πιο μικρή του 2019-, καθώς σχεδόν θα συμπέσει με το απόγειο του φεγγαριού στις 13 Σεπτεμβρίου.

feggari-akropoli-dyoΗ Πανσέληνος στην Ακρόποληfeggari-akropoli-enaΗ Πανσέληνος στην Ακρόποληfeggari-filopappou-enaΗ Πανσέληνος από τον λόφο Φιλοπάππουfeggari-sounio-dyoΗ Πανσέληνος από το Σούνιοfeggari-sounio-enaΗ Πανσέληνος από το Σούνιοfeggari-palamidi-enaΗ Πανσέληνος από το Παλαμήδι στο Ναύπλιοfeggari-palamidi-triaΗ Πανσέληνος από το Παλαμήδι στο Ναύπλιοfeggari-palamidi-dyoΗ Πανσέληνος από το Παλαμήδι στο Ναύπλιοfeggari-arxaia-korinthos-triaΗ Πανσέληνος από την Αρχαία Κόρινθοfeggari-arxaia-korinthos-enaΗ Πανσέληνος από την Αρχαία Κόρινθοfeggari-arxaia-korinthos-dyoΗ Πανσέληνος από την Αρχαία Κόρινθο

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi, ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ