Περιβάλλον

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: "Έξαλλος" με τα σκουπίδια στον βυθό της Άνδρου-Βίντεο


Ο διάσημος ηθοποιός, φημίζεται για την ακτιβιστική του δράση στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, έτσι όταν επισκέφτηκε την Άνδρο, αποφάσισε να περισυλλέξει απορρίματα από τον βυθό του νησιού για να αναδείξει το πρόβλημα με την μόλυνση των θαλασσών.

Ο 44χρονος ηθοποιός ίδρυσε πριν από είκοσι χρόνια το Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) και από τότε έχει ξεκινήσει και στηρίξει περισσότερα από 200 πρότζεκτ με στόχο την προστασία του πλανήτη. Αυτή την περίοδο, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο περισυλλογής απορριμάτων από τον βυθό στα νερά γύρω από την Άνδρο κι εκεί αποτυπώνεται το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που προκαλεί ο άνθρωπος και εν προκειμένω ο Έλληνας στη χώρα του.

Το βίντεο του Al Jajeera δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram o Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, γράφοντας στη λεζάντα: «Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα.

Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε».

Θυμίζουμε πως τις τελευταίες μέρες, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές στο νησί της Πάρου. Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα δημοφιλής Χολιγουντιανός ηθοποιός, έφθασε πριν μία βδομάδα στο νησί με σκάφος που αγκυροβόλησε στη μαρίνα της Παροικίας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ