Περιβάλλον

Η μυστηριώδης «παράξενη μέδουσα», ανακαλύφθηκε στον Ινδικό Ωκεανό (βίντεο)

Ένα παράξενο πλάσμα που μοιάζει με μέδουσα έχει ανακαλυφθεί στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού από μια ομάδα δύτες βαθιάς θάλασσας.

Ένα παράξενο πλάσμα που μοιάζει με μέδουσα έχει ανακαλυφθεί στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού από μια ομάδα δύτες βαθιάς θάλασσας.

Η ανακάλυψη έγινε από τον δύτη Βίκτορ Βεσκόβο στα βάθη του Java Trench που είναι 7,000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ένα βίντεο του ανώνυμου πλάσματος κυκλοφόρησε τώρα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλάνο δείχνει ότι το πλάσμα να μετακινείται αργά στον πάτο του ωκεανού, ενώ εκπέμπει μια μπλε λάμψη.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Βεσκόβο κινηματογραφούσε ένα ντοκιμαντέρ για το Discovery Channel με την ομάδα των πέντε δυτών αποστολής όταν έπεσε πάνω στο «παράξενο θαλάσσιο πλάσμα». Ο Άλαν Τζέιμισον,ο επικεφαλής επιστήμονας του Five Deeps Expedition, δήλωσε ότι η ανακάλυψη ήταν ένα απροσδόκητο εύρημα.

«Έχω συνήθως μια αρκετά καλή ιδέα για το τι πρόκειται να δούμε - αλλά κάθε φορά κάτι θα αλλάξει αυτή την πεποίθηση, δήλωσε ο Τζέιμισον στο CNN Travel.

«Φαίνεται πραγματικά σαν έργο τέχνης - βγαίνει από το σκοτάδι και ξαφνικά γυρίζει και μένουμε άφωνοι “Χριστέ μου, αυτό είναι ένα είδος παράξενης μέδουσας”», πρόσθεσε.

Ο Τζέιμισον είπε ότι το πλάσμα δεν έχει όνομα επειδή η ομάδα του δεν μπορούσε να αναγνωρίσει το είδος του.

Η ομάδα αποστολών Five Deeps έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις καταδύσεις στο Java Trench, οι οποίες πιστεύουν οι επιστήμονες ότι είναι το βαθύτερο σημείο του Ινδικού ωκεανού.

Ο Τζέιμισον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση με τη «παράξενη μέδουσα» ήταν ένα από τα κυριότερα σημεία του ταξιδιού της ομάδας του στο Java Trench.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ