Περιβάλλον

Η μεγάλη απόδραση των χιμπατζίδων: Χρησιμοποίησαν «σκάλα» για να βγουν από κλουβί (βίντεο)


Την υψηλή νοημοσύνη τους απέδειξαν για άλλη μια φορά οι χιμπατζίδες καθώς χρησιμοποίησαν ένα σπασμένο κλαδί που είχε πέσει στο κλουβί τους στο ζωολογικό κήπο του Μπέλφαστ, στην Ιρλανδία, προκειμένου να κάνουν τη «μεγάλη απόδρασή» τους.

Η επιτυχημένη προσπάθεια των χιμπατζήδων καταγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τα θηλαστικά να εκμεταλλεύονται την καταιγίδα που προηγήθηκε προκειμένου να κάνουν σκάλα το σπασμένο κλαδί.


Η εικόνα των χιμπατζήδων να βγαίνουν από το κλουβί τους προκάλεσε τρόμο στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου. «Πάγωσα καθώς είχα μαζί μου τα δύο παιδιά μου, αλλά προσπάθησα να μην δείξω φόβο αν και μέσα μου σκεφτόμουν: τι θα κάνουμε αν μας επιτεθεί ή προσπαθήσει να πάρει τα παιδιά μου;» δήλωσε στο BBC η Ντανιέλ Μόργκαν.

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό λέγοντας ότι ήταν μόνο ένας χιμπατζής που βγήκε από το κλουβί και αυτό για μικρό χρονικό διάστημα. «Οι φύλακες τον αντιλήφθηκαν γρήγορα και τον επέστρεψαν στο χώρο φύλαξής του» πρόσθεσε.

Η «απόδραση» αυτή ήταν, πάντως, η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στον ίδιο ζωολογικό κήπο καθώς είχε προηγηθεί ένα κόκκινο πάντα, η Άμπερ, που βρέθηκε στον κήπο ενός σπιτιού σε μικρή απόσταση από τον ζωολογικό κήπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ