Περιβάλλον

Παπαζάχος για σεισμό στην Αττική: «Υπάρχουν περιπτώσεις που η ακολουθία αυτή κρατάει μήνες, ελπίζω να μην είμαστε άτυχοι»

Δεν θα ανησυχούσα ιδιαίτερα αν ήμουν στην Αθήνα δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος σχετικά με τον σεισμό των 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο σημείωσε ότι σε μια τέτοια ακολουθία δεν μπορούμε να μιλάμε για κύριο σεισμό των 4,4 Ρίχτερ. «Κάθε 2-3 ημέρες συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα» πρόσθεσε ο κ. Παπαζάχος τονίζοντας ότι «όταν υπάρχει σε εξέλιξη μια ακολουθία αν δεν έχει κάποα χαρακτηριστικά είναι δύσκολο να πεις αν έχει προσεισμικό χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η περιοχή του ανατολικού τμήματος της Αττικής δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα ούτε έιναι συνδεδεμένο ιστορικά με κάποιον μεγάλο σεισμό».

Όσον αφορά την ακολουθία με τα σμήνη σεισμών σημείωσε ότι «αυτή κρατάει λίγες ημέρες το πολύ 1-2 εβδομάδες αν και υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις που η ακολουθία αυτή κρατάει μήνες, ελπίζω να μην είμαστε άτυχοι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Συναγερμό στο ουκρανικό επιτελείο προκαλεί μία νέα ρωσική τακτική -Έχασαν 14 χωριά σε μία εβδομάδα από αυτήν την πανέξυπνη νέα μέθοδο επίθεσης της Μόσχας

Η ρωσική εαρινή επίθεση αποκτά δυναμική χάρις σε μία τρομερά αποτελεσματική νέα τακτική, η οποία βοηθά τους Ρώσους να...