Περιβάλλον

Mεγάλη προσοχή: «Φορτώνει» ξανά πάνω από την Αττική – Πλησιάζει ο κυκλώνας «Ζήνων»

«Σάρωσε» δυτική Πελοπόννησο και νησιά Ιονίου και κινείται προς την ηπειρωτική χώρα - Πολύ ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Ο κακοκαιρία ετοιμάζεται να σαρώσει και πάλι το Λεκανοπέδιο της Αττικής

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, ένας μικρός κυκλώνας όπως τον έχουν αποκαλέσει πολλοί μετεωρολόγοι, έφτασε στην Ελλάδα από την νότια Ιταλία.

Λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα σάρωσε με σφοδρότητα τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιουνίου, δίνοντας ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Το σύστημα κινείται προς την ηπειρωτική χώρα και για σχεδόν δύο ημέρες θα στροβιλίζεται «χτυπώντας» με πολύ ισχυρά φαινόμενα.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ σημειώνεται πως το νέο κύμα θα πλήξει πάλι τη δοκιμαζόμενη δυτική Αττική, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 16 συνάνθρωποί μας.

Για το νέο αυτό «ξέσπασμα» του καιρού, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννη Καλλιάνος με ανάρτησή του στο facebook.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καλλιάνος, από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νομού Αττικής και ενδεχομένως και τις περιοχές που επλήγησαν την Τετάρτη (15/11).

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«Μην ξεγελιέστε από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αναμένονται πάλι καταιγίδες το βράδυ.

Μπορεί ο καιρός να δείχνει ελαφρώς βελτιωμένος ως προς τις βροχοπτώσεις στην Αττική, όμως μην ξεγελιέστε!

Από τις βραδινές ώρες σήμερα αναμένω νέο "ξέσπασμα" με σποραδικές καταιγίδες που θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής και ενδεχομένως και των δυτικότερων περιοχών της που εχθές επλήγησαν.

Φαίνεται ότι θα έρθει κάτι αρκετά δυνατό και ότι σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής.

Δεν θέλω να αγχωθείτε, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε και δεν είναι και η πρόθεση μου αυτή. Επιθυμώ απλά να σας ενημερώσω γι’ αυτό που εκτιμώ ότι θα έρθει πάλι.

Και να σας πω την αλήθεια μου, μακάρι να μην βρέξει πάλι στην Αττική το βράδυ, όμως δύσκολα θα το αποφύγουμε.

Και πιο πολύ το αναφέρω για τις πληγείσες περιοχές, όπου υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα το βράδυ θα μείνουν στους δρόμους διότι για τις άλλες περιοχές δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας.

Αυτή η κατάσταση, με εξάρσεις και υφέσεις, θα διατηρηθεί στην Αττική μέχρι και το Σάββατο το βράδυ...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ