Περιβάλλον

Ο «Ζήνωνας» ολοκληρώνει την καταστροφή της «Ευριδίκης»: Πότε και που θα χτυπήσει την Ελλάδα ο μεσογειακός τυφώνας

Ο μεσογειακός τυφώνας «Ζήνωνας» έρχεται να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της «Ευρυδίκης».

Σύμφωνα με το meteo.gr πρόκειται για «Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά».

«Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις».

Και ενώ την Παρασκευή, η Ευρυδίκη θα ταλαιπωρεί ακόμα τη χώρα μας με ισχυρές βροχές, ο Ζήνωνας σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη, αναμένεται να χτυπήσει το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία του.

Στο μεταξύ η Ευρυδίκη σύμφωνα με το meteo.gr, συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας την Πέμπτη 16/11, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Αν. Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Ο χάρτης παρουσιάζει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης 16/11 και τις βροχές που αναμένονται από το μεσημέρι ως το βράδυ της ίδια ημέρας.

Την Παρασκευή 17/11 οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Δορυφορική εικόνα του Ζήνωνα από τη NASA στις 13:30 ώρα Ελλάδας:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ