Περιβάλλον

Στερεύουν οι πηγές στα Τζουμέρκα -Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν χωριά της Ηπείρου

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να βρεθούν χωριά στα Τζουμέρκα καθώς συνεχίζεται η ξηρασία, εντείνοντας τα προβλήματα της λειψυδρίας. Οι ορεινές περιοχές, εκεί που κάποτε τα νερά παραδοσιακά περίσσευαν, τώρα έρχονται αντιμέτωπες με την έλλειψη νερού.

Από τις πηγές στον Βρυζοκάλαμο υδρεύονται δεκάδες χωριά των Τζουμέρκων. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρμόδιοι, το νερό που τρέχει από τις πηγές μόλις που πλησιάζει το 10% των ποσοτήτων που έπρεπε να υπάρχουν υπό φυσιολογικές καιρικές συνθήκες αναφέρει το epiruspost.gr.

Στις πηγές «Μουρτζιάς», από τις πέντε που λειτουργούσαν, οι τέσσερις έχουν στερέψει εντελώς. Οι καθημερινές ανάγκες των κατοίκων δεν μπορούν να καλυφθούν καθώς δεν τρέχει ούτε μία σταγόνα νερού.

Οι αρμόδιοι ζητούν την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για τα προβλήματα που δημιουργούνται τις τελευταίες ημέρες. Σημειώνεται ότι ανάλογη είναι η κατάσταση και σε άλλα χωριά της Ηπείρου όπου ακόμη και τώρα το νερό φτάνει με τις υδροφόρες για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ