Καιρός
Καιρός

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με παροδικές νεφώσεις

Σε ανοιξιάτικους ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα. Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι ο σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές, με τον ήλιο να κυριαρχεί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, ιδιαίτερα στα νότια τμήματα της χώρας. Ωστόσο, δεν θα λείψουν οι παροδικές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους ενδέχεται να δώσουν ασθενείς βροχοπτώσεις.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Ο υδράργυρος θα κινηθεί σε επίπεδα που υπερβαίνουν τα κανονικά για την εποχή, προσφέροντας μια ανάσα από το κρύο των προηγούμενων ημερών. Πιο αναλυτικά, στα βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα κεντρικά και νότια, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκή. Στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ 18 και 19 βαθμών, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πού αναμένονται βροχές και νεφώσεις

Παρά τη γενική ηλιοφάνεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Τα φαινόμενα αυτά θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σε αυτές τις περιοχές υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και έντασης. Από το απόγευμα και μετά, ωστόσο, αναμένεται σταδιακή βελτίωση και διάλυση των νεφώσεων, με τον καιρό να καθίσταται αίθριος σχεδόν παντού.

Η εικόνα των ανέμων

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με μέτρια ένταση, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους, φτάνοντας τοπικά τα 4 με 5 μποφόρ, κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

  • Αττική: Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.

  • Θεσσαλονίκη: Αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η διάταξη μάχης των Τούρκων στα μικρασιατικά παράλια για πολεμική αναμέτρηση στο Αιγαίο εφόσον οι συνομιλίες Ερντογάν-Μητσοτάκη αποβούν άκαρπες

Οι Τούρκοι έχουν προβεί σε υπερσυγκέντρωση Ειδικών δυνάμεων-Πεζοναυτών-ελικοπτέρων-drones στα μικρασιατικά παράλια.