Καιρός

Καιρός: Xαμηλά βαρομετρικά φέρνουν βροχές και καταιγίδες από Σάββατο

Μετά την σφοδρή κακοκαιρία που προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα, ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό φέρνει και πάλι βροχές και καταιγίδες αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο (24/01/26).  

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο τις επόμενες ημέρες, η χώρα θα βρεθεί ξανά υπό την επίδραση βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα έντονες αστάθειες, βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Ειδικότερα όπως τονίζει ο κ. Μαρουσάκης το Σάββατο τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ η Κυριακή φέρνει νέο βαρομετρικό χαμηλό και ενίσχυση των φαινομένων, κυρίως προς τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα.

Η Δευτέρα και η Τρίτη αναμένονται με έντονα ασταθείς συνθήκες, πολλές βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις μόνο στα ορεινά, συνοδευόμενα από ενισχυμένους νοτιάδες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν φυσιολογικό χειμώνα, με έντονες αλλά αναμενόμενες καιρικές εναλλαγές.

Οι νέες κακοκαιρίες τα επόμενα 24ωρα αναφέρει ο μετεωρολόγος θα προσεγγίσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά, συνοδευόμενες από θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάσουν τα 8–9 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν λίγο, με τον υδράργυρο να φτάνει στα 15–17°C στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και γύρω στους 14°C στα βόρεια, ενώ η υγρασία θα είναι αυξημένη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ