Καιρός

Καιρός: Έρχεται ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Λευτέρη Σούσου, ο υδράργυρος θα σημειώσει ραγδαία άνοδο, αγγίζοντας ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τετάρτη νέο κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται να καλύψει τη χώρα.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού του Λευτέρη Σούσου

«Μέχρι και τη Τρίτη δεν αναμένεται σκόνη στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο από τη Τετάρτη αναμένεται ένα νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να εισέρχεται στο σύνολο της χώρας(αυτή τη φορά να είναι ήπιο), με την θερμοκρασία να αρχίζει να ανεβαίνει από Τετάρτη έως και το Σάββατο περαιτέρω και να βλέπουμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές ακόμη και τους 30-33 και πιο τοπικά μέχρι και τους 35 βαθμούς σε κλειστές ευαίσθητες περιοχές όπου θα βοηθήσει και ο θερμός δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος.(κάτι το οποίο είχα τονίσει εξαρχής για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα διανύσουμε εντός της εβδομάδας). Στη Κρήτη δεν αποκλείεται τοπικά να δούμε και θερμοκρασίες κοντά στους 37 βαθμούς. Επίσης από Τετάρτη, θα ανέβουν περαιτέρω και οι ελάχιστες θερμοκρασίες κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα(περιοχές δηλαδή ανατολικότερα από την οροσειρά της Πίνδου), με τον καιρό να μαλακώνει αρκετά την νύχτα και νωρίς το πρωί.

Το κύμα ζέστης δεν φαίνεται να κρατάει για πολύ, διότι προς το τέλος της νέας εβδομάδας με αρχές της μεθεπόμενης περιμένουμε πιθανή νέα αλλαγή με έλευση βαρομετρικού χαμηλού από την κεντρική Μεσόγειο(παρόμοιας ήπιας δυναμικής) και να δίνει εκ νέου βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λιγότερα πιο τοπικά φαινόμενα στη νότια νησιωτική χώρα. Οι βροχές και πάλι θα εστιάζουν περιοχές κυρίως της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας χώρας.

Επειδή το σύστημα φαίνεται να ακολουθεί την ίδια τροχιά με την προηγούμενη κακοκαιρία, ίσως να μεταφέρει και αφρικανική σκόνη στον ερχομό του. Επίσης στο τέλος νέας εβδομάδας με αρχές της μεθεπόμενης περιμένουμε και πτώση του υδραργύρου.

Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή λίγες θα είναι οι βροχές μικρής εντάσης και διάρκειας(με την μορφή αστάθειας)και θα εστιάζουν περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας χώρας(κυρίως ορεινά, ημιορεινά τμήματα) το μεσημέρι με απόγευμα.

Από τη Τετάρτη με Πέμπτη όπου θα έχουμε και αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα θα έχουμε και λίγες τοπικές λασποβροχές ή λασποψιχάλες.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ