Καιρός

Καιρός: Πρώτα καταιγίδες και μετά 36άρια – Η πρόγνωση Γιαννόπουλου για τις Ευρωεκλογές

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο αναλυτικά στο Newsbomb.gr

Για το επερχόμενο κύμα ζέστης μιλάει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr τονίζοντας ότι θα είναι η πρώτη ζέστη που θα νιώσουν οι πολίτες ωστόσο πρώτα θα σημειωθούν καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Μαΐου ο καιρός θα χαρακτηριστεί από τοπικές μπόρες, καταιγίδες, στα ηπειρωτικά και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι καταιγίδες θα είναι τυπικές για την άνοιξη και μικρής διάρκειας και όχι εκτεταμένες, στη βόρεια Ελλάδα, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως στις ορεινές, ακόμα και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες και καταγίδες τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη.

Στην Αττική υπάρχει η πιθανότητα – μικρή μεν – να βρέξει για λίγο στα βόρεια του νομού. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 28 με 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου η αστάθεια περιορίζεται στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Από το Σάββατο 1 Ιουνίου όμως η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία την άλλη εβδομάδα

«Από το Σάββατο 1 Ιουνίου το μόνο που βλέπουμε είναι τα θερμόμετρα», τονίζει ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ανεβαίνει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Την Τρίτη 4, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα είναι η πρώτη μεγάλη ζέστη για το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου. Στην Αθήνα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ακόμα περισσότερη η ζέστη στα ηπειρωτικά.

Από την Παρασκευή 7 Ιουνίου και μετά η θερμοκρασία θα πέσει.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η πρώτη πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα είναι με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς.

«Θετικό είναι ότι είναι η πρώτη ζέστη και δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα τα κτήρια. Δεν θα είναι τέτοια η αίσθηση αν συνέβαινε τέλος Ιουλίου. Δεν πρόκειται για κάποιο περίεργο φαινόμενο που δεν έχει ξανασυμβεί. Έτσι έρχεται η ζέστη στη χώρα μας, με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία χιλιάδες χρόνια» σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ