Καιρός

Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Λασποβροχές και «βουτιά» του υδραργύρου

Προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πτώση της θερμοκρασίας έως 8 με 9 βαθμούς και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αποτέλεσμα να αναμένονται λασποβροχές.

Σύμφωνα με το meteo, αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού θα είναι η ανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στη μέση τροπόσφαιρα από την κεντρική Μεσόγειο προς τη νότια Ελλάδα.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής στα βόρεια τμήματα της Κρήτης είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Επίσης, η πτώση της θερμοκρασίας έως 8-9 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα και η μεταφορά σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές. Σημειώνεται πάντως ότι οι συγκεντρώσεις σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια δεν θα είναι υψηλές. Τέλος, η ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο με εντάσεις έως 6-7 Μποφόρ και η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο νότιο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η παγίδα της σιωπής! Ο Τραμπ βλέπει "ανακωχή" στις εκτελέσεις στο Ιράν, αλλά οι βάσεις αδειάζουν! – ΗΠΑ και Βρετανοί εγκαταλείπουν τη Μ. Ανατολή πριν το μεγάλο χτύπημα (upd)

Πτήση του αεροσκάφους Wing of Zion στην Κρήτη- Η Turkish Airlines έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις της προς την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αρχίζει το “ματς”- Ο Πούτιν διέταξε την κατάρριψη οποιουδήποτε βρετανικού, γαλλικού ή γερμανικού μεταγωγικού στην Δυτική Ουκρανία

Το Κρεμλίνο θα κάνει την δική του επίδειξη δύναμης με νέα μαζική αεροπορική και πυραυλική επίθεση στο ουκρανικό έδαφος