Καιρός

Καιρός - Κολυδάς: Έρχονται άνεμοι τύπου Φοέν - Τι είναι και πού θα εμφανιστούν

Άνεμοι τύπου Φοέν θα πνέουν την Τρίτη 22 Απριλίου, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, επισημαίνοντας πως θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για ισχυρούς καταβατικούς ανέμους. «Πολλές φορές έχουμε δει ανάλογες διαφορές ή ακόμη και μεγαλύτερες των 16°C μεταξύ της Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νοτίων Νησιωτικών περιοχών, ειδικά στις περιπτώσεις όπου επικρατούν ισχυροί καταβατικοί νότιοι άνεμοι. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάτι ''πρωτοφανές'', όπως λ.χ. για τους σημερινούς 28 °C στο Ηράκλειο και τους 11 με 12°C στα βορειοδυτικά», αναφέρει ο κ. Κολυδάς.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

ΒΟΡΡΑΣ vs ΝΟΤΟΣ - ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Πολλές φορές έχουμε δεί ανάλογες διαφορές ή ακόμη και μεγαλύτερες των 16°C μεταξύ της Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νοτίων Νησιωτικών περιοχών, ειδικά στις περιπτώσεις όπου επικρατούν ισχυροί καταβατικοί νότιοι άνεμοι . Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάτι "πρωτοφανές" , όπως λ.χ. για τους σημερινούς 28 °C στο Ηράκλειο και τους 11 με 12°C στα βορειοδυτικά .

Αύριο Τρίτη μπορεί να πιάσουμε ακόμη και υψηλότερες τιμές (τα 30αρια🌡️) , αλλά δεν θα είναι πολλά , όπως αναφέρονται στον τύπο. Οι τιμές αυτές θα περιοριστούν κυρίως στην Κρήτη, ή εκεί όπου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και πάλι οι τοπικά ενισχυμένοι καταβατικοί άνεμοι τύπου Foen .

ΕΜΥ: Ο καιρός την Τρίτη 23/4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

Αραιές νεφώσεις αναμένονται κατά διαστήματα πυκνότερες ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ανεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν με ένταση στα νότια 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 21 με 24 και στην Κρήτη τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ