Καιρός

Κακοκαιρία: Πνίγηκαν ζώα σε στάβλο στην Πιερία από την έντονη βροχή

«Μέσα σε μία ώρα ήρθε η απόλυτη καταστροφή» δήλωσε στο odelalis.gr, ο κτηνοτρόφος.

Πνιγμένα ζώα, μικρά και μεγάλα καθώς και κατεστραμμένες τροφές, καθώς το νερό από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε τα πάντα στην εγκατάσταση.

Συνολικά, ο κτηνοτρόφος μετρούσε 1.000 ζώα, εώ από χθεσινή βροχόπτωση εκτιμά πως έχασε πάνω από 300. «Αύριο το πρωί θα γνωρίζουμε το μέγεθος της καταστροφής. Αυτή την ώρα μηχανήματα απομακρύνουν νεκρά ζώα και λάσπες. Η επόμενη κίνηση είναι να ρίξουμε άχυρο», είπε, ενώ δεν φάνηκε να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ως προς το αν θα αποζημιωθεί για την πραγματική ζημιά.

Στην Πιερία μεταβαίνουν τα συνεργεία του ΕΛΓΑ

Στην περιοχή της Πιερίας μεταβαίνουν συνεργεία του ΕΛΓΑ όπως αποφασίστηκε μετά από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου, Ευάγγελου Γερολιόλιου και της Προϊσταμένης του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης, Ευαγγελίας Λαχουρά.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν, σύμφωνα με ανακοίνωση συνεργεία του ΕΛΓΑ, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες ΔΑΟΚ της Αντιπεριφέρειας Πιερίας να μεταβούν στην περιοχή, με στόχο τον εντοπισμό των καλλιεργειών, οι οποίες υπέστησαν ζημίες από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή αλλά και το σχεδιασμό του εκτιμητικού έργου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ