Καιρός

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα (Βίντεο)

Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα την Τρίτη (28/11) προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, ειδικά στη Δυτική Ελλάδα, με έντονες βροχές και χαλάζι.

Μάλιστα, η κακοκαιρία προκάλεσε τη διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγίου. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, η κυκλοφορία των οχημάτων άνοιξε και στα δύο ρεύματα στην Εθνική Οδό από Πάτρα προς Αθήνα, όπου είχε γίνει αμφιδρόμηση στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μεταξύ, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που «σαρώνει» την Δυτική Ελλάδα, διεκόπη, εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην διαδημοτική οδό που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας της Αιγιάλειας με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό, Καλλιθέας-Προυσσού, από το ύψος του 12ου χιλιομέτρου, έως την περιοχή Αραποκέφαλα, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.

Προβλήματα σε Ηλεία και Αχαΐα λόγω κακοκαιρίας

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με εκδήλωση καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση υδάτων σε δρόμους, ενώ, λόγω των ισχυρών ανέμων, καταγράφονται μικρής έκτασης προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Χαλάζι έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας, ενώ δύο δένδρα έπεσαν σε Ρίο και Ακταίο και κλήθηκε η Πυροσβεστική για την κοπή και απομάκρυνσή τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στην περιοχή του Σαραβαλίου, όπου όπως φαίνεται από τις εικόνες και τα βίντεο, μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια ενώ οι οδηγοί των αυτοκινήτων κινούνται με δυσκολία και ιδιαίτερη προσοχή. Το πιο σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται μπροστά από το Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν τα αρμόδια συνεργεία για την αποφυγή υπερχείλισης του ποταμού Χάραδρου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Οι εργασίες ήταν πυρετώδεις, δημιουργώντας αναχώματα έτσι ώστε να μην σημειωθούν επικίνδυνες συνέπειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ