Καιρός
Ενημερώθηκε στις:

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 το μεσημέρι της Τρίτης (26/09) καθώς εστάλησαν ειδοποιήσεις σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία και Βόρεια Εύβοια ενόψει της κακοκαιρίας Elias.

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φιανομέων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», ήταν το μήνυμα που εστάλη στην Αττική λίγο μετά τις 4.30 το μεσημέρι της Δευτέρας (26/9).

Η κακοκαιρία Elias δείχνει και σήμερα τα «δόντια» της σε πολλές περιοχές της χώρας κι έτσι προ μεσημέρι, έλαβαν στα κινητά τους προειδοποιητικό μήνυμα, μέσω του 112, οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Μήνυμα έλαβαν επίσης σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη ενώ στις 16.30 έφτασε μήνυμα στα κινητά και των κατοίκων της Αττικής!

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Οι αρχές αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής είναι στο «πόδι» μετά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για έντονα φαινόμενα. Μάλιστα, έγινε και επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, σύμφωνα με την οποία, στο «μάτι» της κακοκαιρίας Elias είναι η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος.

Αυτό που αναμένουν οι επιστήμονες είναι σημαντικά ύψη βροχής τις επόμενες ώρες στη χώρα μας, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν για τις επόμενες 48 ώρες.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται:

Στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας).
Στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).
Στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας).
Στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Πέμπτης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ