Καλλιάνος
Καιρός

Καιρός: Η πρόγνωση του Καλλιάνου για ακραίο χιονιά στην Αττική

Οι προγνώσεις που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο έκαναν λόγο ακόμα και για... πόντους χιονιά, γεγονός που έφερε την αντίδραση των μετεωρολόγων που υποστήριξαν πως επίκεινται αρκετές ημέρες για να γίνει ακριβής πρόγνωση. «Αν κάποιος διαβάσει στο διαδίκτυο όλα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για τον επικείμενο "χιονιά", το μόνο που θα καταφέρει να κάνει είναι να μπερδέψει τον εγκέφαλο του. Και θα συμβεί αυτό γιατί άλλοτε θα διαβάσει ότι θα έχουμε χιόνια από την Παρασκευή μέχρι τις βάρκες της Αττικής, άλλοτε ότι δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει και άλλοτε ότι δεν θα γίνει τίποτα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο «στην Αττική θα χιονίσει μέχρι τις βάρκες... που είναι ντεκόρ στις ταβέρνες της Πεντέλης», ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως από την Παρασκευή (3/1) αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία αφού ο καιρός θα γίνει «βορείου ρεύματος» και αυτό σημαίνει πως από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου οι περιοχές που θα χιονίζει θα είναι οι εξής: 

 1. Πήλιο
 2. Σποράδες
 3. Εύβοια
 4. Αττική & Βοιωτία
 5. Βορειοανατολικό Αιγαίο
 6. Κυκλάδες
 7. Κρήτη

«Σίγουρα δεν θα χιονίσει μέχρι και τις βάρκες! Τα πιο χαμηλά υψόμετρα χιονόπτωσης θα είναι σε περιοχές του Πηλίου, της Βοιωτίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Περίπου πάνω από τα 200-300 μέτρα» αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος και στη συνέχεια προβλέπει πως στην Αττική θα χιονίσει σε μεγάλα υψόμετρα. 

Πού θα χιονίσει στην Αττική

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο τα υψόμετρα χιονόπτωσης κατά πάσα πιθανότητα για την Αττική θα είναι τα ακόλουθα :

 • Παρασκευή βράδυ: Πάνω από τα 600-700 μέτρα
 • Παρασκευή μεσάνυχτα: Πάνω από τα 500 μέτρα
 • Σάββατο ξημέρωμα: Πάνω από τα 300-350 μέτρα (οριακά σε κάποια Βόρεια Προάστια της Αττικής)
 • Σάββατο πρωί: Πάνω από τα 300-350 μέτρα (οριακά σε κάποια Βόρεια Προάστια της Αττικής)
 • Σάββατο μεσημέρι: Πάνω από τα 400-500 μέτρα

«Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης κυρίως το Σάββατο πάνω από τα 600-700 μέτρα», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος και συνεχίζει στην πρόγνωσή του:

«ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ - ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ. Θα επικρατεί ψύχος στα ορεινά της χώρας. Στους -13 με -14°C θα κατρακυλήσει η θερμοκρασία στα πιο ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, στους -10°C στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας και στους -6°C στα ορεινά της Πελοποννήσου. 

ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ "ΤΑΖΟΥΝ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. Από την ερχόμενη Τρίτη 7 Φλεβάρη και μετά τάζουν τώρα τα μοντέλα περισσότερο κρύο. Να τα πιστέψουμε; Να βγούμε να το πούμε; Μήπως εκτεθούμε; Προτιμώ να μη μιλήσω και να το κάνω όταν έρθει η ώρα. 
Προτιμώ να μην μιλήσω και να ενημερώσω έγκαιρα αλλά και σωστά τους πολίτες της χώρας.

Επιμένω: Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ