Καιρός
Ενημερώθηκε στις:

Ελλάδα - "Ελπίδα": Έρχεται νέα επιδείνωση με πυκνές χιονοπτώσεις σε Στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Εθνική Αθηνών - Λαμίας

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και αρκετό χιόνι έπεσε και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το χιόνι ξεκίνησε περίπου στις 5 το πρωί και μέσα σε τρεις ώρες η έντασή του πολλαπλασιάστηκε με τα μηχανήματα της Οδού, να κινούνται ακατάπαυστα προκειμένου να μην κλείσει ο δρόμος.

«Μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Χιονόπτωση έχουμε στην περιοχή της Λοκρίδας και στο Μαρτίνο εκεί όπου βρίσκονται επί ποδός τα μηχανήματα τόσο του Δήμου Λοκρών αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Έχουμε περίπου 5-10 πόντους χιόνι. Δεν αντιμετωπίζουμε θέματα μέχρι στιγμής ενώ γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο χωρίς να έχουμε ιδιαίτερα θέματα για την ώρα» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας στο lamianow.gr. «Το μεσημέρι, μετά τις 14.00, περιμένουμε την κύρια ένταση του φαινομένου στο Νομό ενώ θα έχουμε και χιονοπτώση και μέσα στη Λαμία. Χιόνι περιμένουμε μέχρι και την Πλατεία Ελευθερίας», προσθέτει.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, στον επαρχιακό δρόμο το χιόνι ξεπέρασε γρήγορα τους 15 πόντους και ενεργούν μηχανήματα του Δήμου Λοκρών και της ΛΑΡΚΟ!

Στερεά Ελλάδα

Στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στους οδικούς άξονες από τη Λαμία προς το Δομοκό, από τη Λαμία προς το Καρπενήσι και από τη Λαμία προς την ‘Αμφισσα δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα καθώς οι θερμοκρασίες κρατήθηκαν γύρω στο μηδέν και δεν υπήρξαν νέες χιονοπτώσεις.

Ωστόσο στη Βοιωτία, κυρίως την Εύβοια αλλά και την Ευρυτανία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένα τμήματα δρόμων κυρίως σε ορεινά χωριά τα οποία όμως αναμένεται να αυξηθούν τις αμέσως επόμενες ώρες με την επέκταση των φαινομένων..

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εξελίσσεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους

Θεολόγος Μαλεσίνας: Πυκνό χιόνι κάλυψε μέχρι και τις βάρκες

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό έχει προκαλέσει το πυκνό χιόνι που φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς» στο Θεολόγο Μεσίνας, το οποίο έχει καλύψει μέχρι και τις βάρκες στο μικρό λιμάνι της περιοχής.

Η κακοκαιρία έχει κάνει την εμφάνισή της από νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα (24.1.2022) και ο καλοκαιρινός προορισμός του Θεολόγου έχει μετατραπεί σε… χειμωνιάτικο, καθώς το χιόνι έχει «ντύσει» τα πάντα στα λευκά, ακόμα και τις δεμένες βάρκες.

https://youtu.be/2g6tH7ByLzA

Οι εικόνες του lamiareport.gr είναι μοναδικές, όμως μπορεί το σκηνικό να μην είναι το ίδιο καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ακόμα περισσότερο χιόνι τις επόμενες ώρες, το οποίο θα ξεπεράσει το ύψος που είχε αφήσει πέρυσι η «Μήδεια».

Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Ο καιρός δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση με το χιόνι να πέφτει πυκνό. Έτσι, επεκτείνεται το κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Εύβοιας η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, η κυκλοφορία εσωτερικά στο νομό είναι περιορισμένη και οι εκκλήσεις που γίνονται από τους δημάρχους και την περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν οι πολίτες λόγω του ύψους του χιονιού που ιδιαίτερα στα όλα τα σημεία ξεπερνά 80cm.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας κινείται και προς την πλευρά της Βοιωτίας και έχει σημάνει συναγερμό στους δήμους του νομού, που με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας και αλάτι.

Στην Εύβοια

Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.

Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.

Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 25η χ/θ έως την 61η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ν. Αρτάκης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ανδρονιάνων, από την 5η χ/θ έως την 10η χ/θ.

Στη Βοιωτία

Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 13,500η χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από την 4η έως την 16η χ/θ (όρια με Φωκίδα).

Στην Επαρχιακή Οδό Φυλής – Δερβενοχωρίων – Ερυθρών Αττικής, από την Μονή Κλειστών έως το χωριό Δάφνη.

Στην Επαρχιακή Οδό Μαγούλας – Οινόης Σχηματαρίου, από την 10η χ/θ (θέση «Καμάρι») έως την 25η χ/θ (θέση «’Αγιος Αθανάσιος»).

Στην Ευρυτανία

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού).

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Δείτε τα βίντεο του Mega

 

 

Xιόνι σε Βόλο, Πήλιο και Σποράδες – Κατάλευκες οι Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος

Πυκνό χιόνι πέφτει στο Πήλιο και έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ στα λευκά ξύπνησε και ο Βόλος ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι Σποράδες αφού κακοκαιρία «Ελπίς» επελαύνει.

Ο Βόλος δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο το Πήλιο και οι Σποράδες έχουν πραγματικά βυθιστεί στο χιόνι.

Στον ορεινό όγκο του Πηλίου η χιονόπτωση είναι πολύ έντονη και πυκνή και κυρίως στο Ανατολικό Πήλιο, αφού η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Ήδη, στη Ζαγορά το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ σε υψηλότερα χωριά, όπως ο Κισσός, φτάνει περίπου στα 20 εκατοστά και το χιόνι εξακολουθεί να πέφτει πολύ πυκνό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτη Κοτσάφτη, φυσούν άνεμοι και αναμένεται πολύ χιόνι στην περιοχή, αλλά οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και καταβάλλονται προσπάθειες να κρατηθούν ανοιχτοί και τις επόμενες ώρες τόσο οι κεντρικοί δρόμοι, όσο και οι εκείνοι που οδηγούν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς σήμερα και αύριο θα είναι κλειστά.

Κλειστά είναι σήμερα και αύριο τα σχολεία και στον δήμο Νοτίου Πηλίου μετά την απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού που επικρατούν στην περιοχή.

Τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας ζουν και οι Σποράδες αφού το ξημέρωμα βρήκε και τα τρία νησιά να έχουν καλυφθεί από χιόνι και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση.

Στα λευκά ο Βόλος

Στα λευκά ξύπνησε και ο Βόλος, αφού όλο το πολεοδομικό συγκρότημα ακόμη και τα παραλιακά προάστιά του, έχουν καλυφθεί από ένα στρώμα χιονιού όπου στα προάστια προς το Πήλιο ξεπερνά και τα 5 εκατοστά. Η θερμοκρασία στον Βόλο είναι στον 1 βαθμό, αλλά ο άνεμος που φυσά δίνει την αίσθηση για χαμηλότερη θερμοκρασία.

Τα σχολεία με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, θα είναι κλειστά σε όλη την περιοχή συμφωνα με το onlarisa.gr.

30 εκατοστά το χιόνι σε Σκόπελο και Αλόννησο

Στη Σκιάθο το χιόνι έφτασε μέχρι και τη θάλασσα και του νησί είναι κατάλευκο αφού από τη συνεχιζόμενη σφοδρή και πυκνή χιονόπτωση το ύψος του χιονιού ακόμη και στη Χώρα της Σκιάθου έχει φθάσει τα 20 εκατοστά, αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα οι δρόμοι του νησιού, και κυρίως ο άξονας Σκιάθου-Κουκουναριών, είναι ανοιχτοί αφού 14 αποχιονιστικά του Δήμου και της Περιφέρειας κινούνται συνεχώς για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Στη Σκόπελο και την Αλόννησο το ύψος του χιονιού έχει φτάσει σε πολλά σημεία και τα 30 εκατοστά, ιδίως στα ορεινά περάσματα, ενώ στη Χώρα Σκοπέλου στα 20 εκατοστά.

Τα σχολεία είναι κλειστά, αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

εικόνες από: skiathoslife.gr, magnisianews.gr, «ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Στο ένα μέτρο το χιόνι στην Εύβοια – Στα λευκά και η Χαλκίδα

Το δεύτερο “ημίχρονο” της κακοκαιρίας «Ελπίδα» άρχισε άλλωστε να χτυπά από την Εύβοια, όπου αργά το βράδυ της Κυριακής η χιονόπτωση ήταν πυκνή και σε πολύ λίγο χρόνο το… έστρωσε στους δρόμους! Ο «ιστορικός χιονιάς» έχει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής τον κρατικό μηχανισμό, ενώ υπάρχουν περιοχές στην Εύβοια που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 

Σε ορισμένες περιοχές της Εύβοιας – όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ – το χιόνι έχει φτάσει ακόμα και το ένα μέτρο, ενώ σημειώνονται και διακοπές ρεύματος. Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν κάτοικοι της Χαλκίδας, όπου το «έστρωσε» ακόμα και στο κέντρο της πόλης. 

Χωρίς ρεύμα 6 χωριά λόγω χιονιά – Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να σαρώνουν και την Εύβοια. Λόγω του χιονιά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσίασαν – μέχρι στιγμής – έξι χωριά στο νότιο τμήμα του νησιού.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κακοκαιρία «Ελπίδα» στη Νότια Εύβοια, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί βλάβη στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς ρεύμα έμειναν τα Ζάρκα, τα Στύρα, τα Νέα Στύρα, οι Τσακαίοι, οι Ραπταίοι και τα Μεσοχώρια.

Σύμφωνα με το evima.gr, το πιθανότερο είναι ότι έχουν σπάσει δέντρα από το βάρος του χιονιού και έτσι δημιουργήθηκαν προβλήματα στις ηλεκτρικές γραμμές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν σπεύσει στα χωριά για να αποκαταστήσουν την βλάβη, ενώ πηγές της επιχείρησης αναφέρουν ότι ο δρόμος από τα Κριεζά μέχρι και τα Ζάρκα ήταν απροσπέλαστος λόγω του πυκνού χιονιού.

Το πρόβλημα, όπως μεταδίδει το evima.gr, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, ενώ σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί και δεκάδες χωριά, τα οποία πλέον έχουν μείνει χωρίς πρόσβαση στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα μηχανήματα του δήμου Καρύστου βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, επιχειρήσουν να ανοίξουν το δρόμο σε όλα τα χωριά.

Την ίδια ώρα μήνυμα έφτασε στους κατοίκους της Εύβοιας  από το 112 εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Κυκλάδες: Νέα έκτακτη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση του καιρού

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες λόγω των οποίων θα εκδηλωθούν φαινόμενα παγετού στο οδικό δίκτυο, στα περισσότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Για το λόγο αυτό και ειδικότερα παρακαλούμε να αποφεύγετε τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, ιδιαίτερα στο δευτερεύον και στις ορεινές περιοχές, εκτός εάν συντρέχει σημαντικός λόγος, όπως αναφέρει το cyclades.gr.

Στη περίπτωση μετακίνησης με το αυτοκίνητο συνιστούμε:

  • Να ενημερώνονται για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της σήμανσης του οδικού δικτύου
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων και ιδιαίτερα της Τροχαίας.
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

Αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες. με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση τους υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας pnai.gov.gr, και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: civilprotection.gr

Τα Ψαρά ντύθηκαν στα λευκά 

Μπορεί στη Χίο να μην έπεσε ούτε μία νυφάδα χιονιού αλλά τα γειτονικά Ψαρά ντύθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα λευκά, σύμφωνα με το politischios.gr.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσίευσε ο Δήμαρχος του νησιού Κώστα Βρατσάνος με την υπόδειξη οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Στους -11°C το Μέτσοβο, ψύχος σε όλη την Ήπειρο

Στους έντεκα υπό το μηδέν έπεσε το θερμόμετρο στο Μέτσοβο και αυτή είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που δίνει το αυτόματο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών για την περιοχή της Ηπείρου.

Τα ορεινά και τα ημιορεινά της περιοχής είναι κυριολεκτικά στην κατάψυξη ενώ τσουχτερό το κρύο ακόμη και στα παραθαλάσσια όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

Στους -10°C βρέθηκε το Τρίστενο, -9 στο Τέροβο και το Πληκάτι, -8 στη Βωβούσα και το Τσεπέλοβο, -4 στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ενώ μόλις έναν βαθμό έδειξε το θερμόμετρο στην Πρέβεζα και δύο στην Πάργα.

Λήμνος: Πυκνό χιόνι έχει καλύψει μέχρι και τις παραλίες

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει κάνει την εμφάνισή της και στη Λήμνο και το χιόνι πέφτει πυκνό μέχρι και στις παραλιακές περιοχές όπως η Μύρινα, με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.

Σύμφωνα με το limnosreport.gr, οι δρόμοι στη Λήμνο είναι ανοιχτοί, όμως ο παγετός από το χιόνι που φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς», καθιστά τις μετακινήσεις επικίνδυνες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σχολεία στο νησί είναι κλειστά για σήμερα Δευτέρα (24.1.2022) και μάλλον θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη ώστε να προστατευτούν τα παιδιά και να μειωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις.

Ακόμη, χρειάζεται προσοχή και χαμηλές ταχύτητες στους δρόμους Κοτσίνα – Βάρου και Σκανδάλης – Μούδρου, γιατί έχει ένα μικρό στρώμα παγωμένου χιονιού όπως ενημέρωσε νωρίτερα ο Έπαρχος του νησιού και νωρίτερα χρειαζόταν μέχρι και αλυσίδες στο δρόμο Αγία Ελένη – Θέρμα.

Νάξος: Έπαθε σκωληκοειδίτιδα και εγκλωβίστηκε στα χιόνια επειδή δεν μπορούσε να τον πάρει ασθενοφόρο

Μια απίστευτη περιπέτεια πέρασε ένας άνθρωπος στη Νάξο καθώς χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια επειδή έπαθε σκωληκοειδίτιδα, όμως το ασθενοφόρο λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να φτάσει να τον παραλάβει και τελικά ο ίδιος εγκλωβίστηκε στα χιόνια

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο άνθρωπος είχε αφόρητους πόνους λόγω σκωληκοειδίτιδας και κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να τον παραλάβει λόγω του πυκνού χιονιού που είχε καλύψει τους δρόμους της Νάξου.

Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής πήρε το αυτοκίνητό του για να πάει μόνος του στο νοσοκομείο, όμως εγκλωβίστηκε στο όχημά του λόγω της χιονόπτωσης και ειδοποίησε της αρχές για βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική και η αστυνομία για να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια στις 03:40 τα ξημερώματα της Δευτέρας (24.1.2022) και μεταφέρθηκε όσο πιο άμεσα γινόταν και με ασφάλεια στο νοσοκομείο του νησιού για να νοσηλευτεί.

Κρήτη: Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο «χιονοχάλαζο» έπληξε το νησί

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» αφήνει το βαρύ αποτύπωμά της σε όλο το νησί της Κρήτης με το χιόνι και το τσουχτερό κρύο να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ενώ παράλληλα ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο με συνδυασμό χιονόπτωσης και χαλαζόπτωσης, το χιονοχάλαζο, να πέφτει στο νησί

Μιλώντας στο cretapost.gr, ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας και Ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, τονίζει για την κακοκαιρία και το χιόνι στην Κρήτη πως «ο καιρός θα παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση από το απόγευμα της Δευτέρας με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νησιού. Η νέα κακοκαιρία πρόκειται να ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα του νησιού και σταδιακά θα πλήξει έντονα ολόκληρο το βόρειο μέτωπο αλλά και την ενδοχώρα της Κρήτης».

Σε ό,τι αφορά το… χιονοχάλαζο, ο κ. Παπαβασιλείου σημείωσε πως πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο που θα επαναληφθεί. «Στις ανατολικές περιοχές του νησιού και κυρίως στις παράκτιες περιοχές του Ηρακλείου βιώσατε ένα ιδιαίτερα σπάνιο καιρικό φαινόμενο αφού ο υετός που έπεσε ήταν συνδυασμός χιονοχάλαζου με κάποιο είδος λιωμένης νιφάδας. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο είναι πιθανό να επαναληφθεί και το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη».

Ο καιρός στην Κρήτη αναμένεται να βελτιωθεί από το πρωί της Τετάρτης (26.1.2022) από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νησιού και μέχρι το μεσημέρι η βελτίωση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αισθητή.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ