Καιρός

Καιρός – Αρναούτογλου: Η πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Την παραμονή των Χριστουγέννων στα βορειοδυτικά, στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, αλλά και στην Ηπειρο θα υπάρχει συννεφιά και θα δώσει ασθενείς τοπικές βροχές.

Συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή θα επικρατήσει στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική – βορειοδυτική Θεσσαλία αλλά και στα νότια τμήματα του Ιονίου. Οσον αφορά στη βόρεια Ελλάδα θα υπάρξει αραιή συννεφιά.

Στην Αττική θα υπάρχει τοπική συννεφιά νωρίς το πρωί, αλλά στη συνέχεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία η αρχή της ημέρας θα δώσει λίγες συννεφιές οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Το μεσημέρι θα υπάρχει ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ημέρα των Χριστουγέννων στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια, εκτός από την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο όπου θα έχουν συννεφιά. Το μεσημέρι των Χριστουγέννων συννεφιά θα επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη καθώς και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και την Πάτρα.

Κάποιες τοπικές βροχές θα διατηρηθούν στα βορειοδυτικά, ενώ τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στο νοτιοανατολικό νησιωτικό τμήμα της χώρας, ίσως και σε περιοχές της δυτικής και νότιας Κρήτης.

Από εκεί και πέρα τη Δευτέρα ο καιρός θα αλλάξει, καθώς θα υπάρχει συννεφιά σε αρκετές περιοχές, ενώ την Τρίτη θα χαλάσει ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι κρύες αέριες μάζες θα κατέβουν προς την περιοχή μας γύρω στις 30-31 Δεκεμβρίου και θα κάνουν πιο χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού εκείνες τις ημέρες.

https://youtu.be/v8v-nn-tVtw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ