Καιρός

Σ. Αρναούτογλου: Νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού από Τετάρτη

Για νέα, πιο σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε σύγκριση με την κακοκαιρία «Αθηνά» που έπληξε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσε τρομερές ζημιές στην Εύβοια, μιλά ο Σάκης Αρναούτογλου. Η νέα κακοκαιρία θα φτάσει στη χώρα με έντονα και δυνητικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και πιθανές χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Αρναούτογλου, ο καιρός θα χαλάσει την Τετάρτη από το απόγευμα και έπειτα καθώς μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλός με εξαίρεση κάποιες τοπικές βροχές στη Θράκη. Όμως από το απόγευμα και ιδιαίτερα το βράδυ της Τετάρτης, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγαίνοντας προς την Πέμπτη η επιδείνωση φαίνεται να είναι σοβαρότερη και η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει ολόκληρη την Ελλάδα. Στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στα 7 με 8 μποφόρ.

Μάλιστα, όπως λέει ο Σάκης Αρναούτογλου θα κάνουν την εμφάνισή τους τα χιόνια στα βόρεια και όχι σε χαμηλό υψόμετρο. Ειδικότερα, οι πρώτες νιφάδες χιονιού αναμένονται στα ορεινά μεταξύ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, πάνω από τα 1.500 μ. υψόμετρο.

Η κακοκαιρία θα παραμείνει την Πέμπτη ίσως και την Παρασκευή αλλά σε μεγαλύτερα ακόμα υψόμετρα ενώ το Σάββατο θα έχουμε λίγες μπόρες στην ανατολική Ελλάδα και στα δυτικά και στη συνέχει ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

«Πιο σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε»

Για τη νέα κακοκαιρία, ενημερώνει ο κ. Αρναούτογλου και με ανάρτησή του στα social media:

«Πιο σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε!

Έκκληση σε όλους τους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής 14-15 Οκτωβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας» γράφει χαρακτηριστικά. https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/418246572998376

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...