Καιρός

Πλημμύρες στο Βέλγιο: Χείμαρροι οι δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και πεζοδρόμια

Σημειώνεται πως η Ντινάν είχε γλυτώσει από τις φονικές πλημμύρες, πριν από 10 ημέρες, στις οποίες σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι στο νοτιοανατολικό Βέλγιο και πολλοί άλλοι στη Γερμανία, ωστόσο η σφοδρότητα της χθεσινής καταιγίδας εξέπληξε πολλούς.

Κατά τις χθεσινές πλημμύρες οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια, παρασύροντας αυτοκίνητα και καταστρέφοντας πεζοδρόμια, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν τον θάνατο ανθρώπων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ζω στην Ντινάν εδώ και 57 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν κι αυτό», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρισάρ Φουρνό, πρώην δήμαρχος της πόλης, γενέτειρας του εφευρέτη του σαξοφώνου Αντόλφ Σαξ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νερά της βροχής παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, τα οποία κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο σε μια διασταύρωση μαζί με τμήματα πεζοδρομίων και της ασφάλτου, με τους κατοίκους να παρακολουθούν έντρομοι την κακοκαιρία από τα παράθυρά τους.

Μέχρι στιγμής το ύψος των ζημιών δεν μπορεί να υπολογιστεί, με τις δημοτικές αρχές να προβλέπουν μονάχα ότι θα είναι «σημαντικό», σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL TV.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ