Καιρός

Kαιρός: "Άρωμα" καλοκαιριού μέσα στην "καρδιά" του χειμώνα

Ο καιρός θυμίζει λοιπόν τουλάχιστον Άνοιξη καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας επικράτησαν πολύ υψηλές για Φεβρουάριο θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η μεγαλύτερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας με 23,2 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν Μεγαλόπολη – Ψαθί (22,1), Σίνδος (22), Μεγαλόπολη (21,7), Άργος (21,7) και Βέροια – Μακροχώρι (21,6 βαθμοί).

Αύριο, Τετάρτη (24.02.2021) σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει πολύ καλός καιρός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Παγετός αναμένεται νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.



Καιρός: Ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα!


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 19, στην Ήπειρο από 0 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 20, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 6 – 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 – 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ
Πολιτική 0

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι-φωτιά "ξεβρακώνουν" το κύκλωμα! "Να γαμ@@εί ο υπουργός, με βάνει και κάνω μήνυση της Τυχεροπούλου – γίνεται της που@@νας με τα ζα"

Πολιτική ίντριγκα, μίζες, και «ζα» σε ένα σκάνδαλο που έχει τα πάντα – μόνο ποπ κορν λείπει για να το απολαύσουμε
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...