Σάκης Αρναούτογλου
Καιρός

Αρναούτογλου: Νέα πτώση της θερμοκρασίας στις αρχές Μαρτίου

Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός μέχρι το τέλος του μήνα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, καλές θερμοκρασίες αλλά και νεφώσεις με τοπικές ομίχλες στις κλειστές πεδιάδες και στα οροπέδια.

Αυτός ο σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός συμβαίνει διότι όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκη Αρνατούτογλου πάνω από την κεντρική και νότια Ευρώπη έχει υψωθεί ένα «αέρινο τοίχος» περίπου από την περιοχή της Ισπανίας μέχρι και τα Βαλκάνια. Αυτό το τοίχος θα εμποδίσει βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό να περάσουν στο εσωτερικό της Ευρώπης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα του μήνα δηλαδή, ψυχρές αέριες μάζες από την βόρεια Ευρώπη που θα «πιέζουν» αυτό το τοίχος από τα βόρεια, θα καταφέρουν να επηρεάσουν τα ανατολικά τμήματά του, άρα και τη χώρα μας. 

Θα εκδηλωθούν την Κυριακή κάποιες τοπικές βροχές και ορισμένες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς.

Αυτές οι αέριες μάζες θα ρίξουν την θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα η κατάσταση δεν θα έχει καμία σχέση με την πρόσφατη ψυχρή εισβολή της «Μήδειας», βέβαια η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και θα διαρκέσει τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ