Σητεία χαλάζι
Καιρός

Με χαλάζι "σκεπάστηκε" η Σητεία - Ζημιές σε καλλιέργειες

Βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έπληξαν και την περιοχή της Σητείας. Η βροχή δεν είχε μεγάλη διάρκεια ή ένταση, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας και περίπου στις 4 τα ξημερώματα τα δεδομένα άλλαξαν, οι βροχοπτώσεις εντάθηκαν και σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες σύμφωνα με τις αναφορές παραγωγών από τις Τοπικές κοινότητες των Έξω Μουλιανών, των Μέσα Μουλιανών και της Τουρλωτής στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου σήμερα νωρίς το πρωί. Επίσης αντίστοιχες αναφορές στο Δήμο έχουν γίνει από παραγωγούς της Σφάκας και της Μυρσίνης.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ για την κατάσταση προκειμένου να ακολουθήσει αυτοψία και όπως αναφέρεται οι παραγωγοί θα πρέπει αφού κάνουν οι ίδιοι αυτοψία στα χωράφια τους να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο Ανταποκριτή ΕΛΓΑ για το κάθε χωριό στο Δήμο Σητείας ώστε να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία και η υποβολή των εξατομικευμένων δηλώσεων.
 

Σε ότι αφορά τις βροχοπτώσεις ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί. Από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν αναφερθεί όπως μας είπαν ως τώρα προβλήματα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία γίνεται εποπτεία σε αποστραγγιστικά – ποτάμια, ρυάκια ρέματα – και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν δημιουργηθούν προβλήματα. Ωστόσο η Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα.

Σε ότι αφορά τις βροχοπτώσεις από χθες και μέχρι αυτή την ώρα, λίγο πριν τις 11 το πρωί , σύμφωνα με τον Σταθμό που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σητείας, είναι 8,8 χιλιοστά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ