βροχές
Καιρός
Ενημερώθηκε στις:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις - καθώς και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι αναμένονται από σήμερα Τρίτη σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου και από τα δυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι.

Παράλληλα, αναμένονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Ειδικότερα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Τρίτη:

από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,
τη νύχτα στη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Αύριο Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες:

το πρωί στη δυτική Ελλάδα,
από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα και από τα δυτικά.
από το αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Σε ό,τι αφορά την Πέμπτη, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία ωστόσο εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θυελλώδεις άνεμοι
Τονίζεται, δε, πως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, με ένταση 7 έως 8 μποφόρ, πρόκειται να πνέουν σήμερα Τρίτη στα πελάγη.

Την Τετάρτη, μάλιστα, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 9 μποφόρ. Ωστόσο στο Ιόνιο αναμένεται να εξασθενήσουν την ίδια ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ