Ενέργεια

Ενέργεια: Βουτιά στο αέριο.. εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ρεύμα

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, για σήμερα Πέμπτη 4 Μαίου η τιμή της μεγαβατώρας διαμορφώνεται στα 126,52 ευρώ, με τη χαμηλότερη στα 94,60 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα 180 ευρώ/MWh.


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 21 μήνες εν μέσω εισαγωγών LNG και αύξησης των αποθεμάτων.

Όσον αφορά το ενεργειακό μίγμα, οι ΑΠΕ υποχωρούν και το φυσικό αέριο ανεβαίνει, αλλά εδώ δεν έχουν φτάσει ακόμη οι θετικές επιδράσεις της πτωτικής πορείας του στην Ευρώπη, λόγω… χρονοκαθυστέρησης.

Συγκεκριμένα, για σήμερα το φυσικό αέριο κατέχει τα πρωτεία στο ενεργειακό μίγμα με ποσοστό 36%, ακολουθούν οι εισαγωγές με 27,59%, οι ΑΠΕ βρίσκονται στην τρίτη θέση με 21,24% (22,27% μαζί με της Κρήτης) και έπονται ο λιγνίτης με 8,11% και τα υδροηλεκτρικά με 2,92%.

Στο ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς του TTF, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου υποχώρησαν έως και 3,1%, πέφτοντας κάτω από τα 37 ευρώ για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2021, μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών. Ειδικότερα τα συμβόλαια Ιουνίου έκλεισαν στα 36,99 ευρώ/MWh, ενώ του Ιουλίου στα 37,3 ευρώ/MWh.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...